Ledničku většina z nás má jako univerzální místo téměř pro všechna jídla. Ale ano, ne pro všechna, ale téměř pro všechna, některá jídla skladujeme například ve spíži. Věděli jste však, že i některé z těchto potravin, které běžně skladujeme mimo lednici, je lepší mít v ní? Dnes si ukážeme deset takových, u kterých byste to nejspíš ani nečekali, ale – ať už kvůli déletrvající čerstvosti či lepších podmínkách – měli byste je tam přesunout!
1. Bílá mouka
![](https://cdn.pixabay.com/photo/2016/08/09/22/23/flour-1581967_960_720.jpg)
2. Sušené ovoce
![](https://cdn.pixabay.com/photo/2017/01/31/11/04/apple-2023616_960_720.jpg)
3. Pečivo
![](https://cdn.pixabay.com/photo/2016/03/26/18/23/bread-1281053_960_720.jpg)
4. Jablka
![](https://cdn.pixabay.com/photo/2016/10/27/22/52/apple-1776744_960_720.jpg)
5. Arašídové máslo
![](https://cdn.pixabay.com/photo/2018/03/11/09/16/peanut-butter-3216263_960_720.jpg)
6. Citrusové plody
![](https://cdn.pixabay.com/photo/2017/02/26/12/27/oranges-2100108_960_720.jpg)
7. Hummus
![](https://cdn.pixabay.com/photo/2015/06/17/15/57/hummus-812675_960_720.jpg)
8. Ořechy
![](https://cdn.pixabay.com/photo/2017/11/22/22/53/nuts-2971675_960_720.jpg)
9. Sušené droždí
![](https://bakerpedia.com/wp-content/uploads/2019/06/yeast_baking-ingredients-e1561674265192-400x400.jpg)
10. Waffle a palačinky
![](https://cdn.pixabay.com/photo/2016/03/17/07/50/waffles-1262435_960_720.jpg)
Možná vám to přijde jako šílenost skladovat například mouku v lednici, přeci jen by měla mít trvanlivost opravdu dlouhou, ale je to zkrátka lepší a mouka vydrží kvalitnější!
Čerpali jsme z brightside.me