in

Co bylo úplně prvním videem na YouTube? Neuvěříte, o kolik peněz nakonec šlo!

youtube.com
Reklama

Dámy a pánové, kdybychom se vás zeptali, které sociální sítě a platformy každý den používáte, vsadíme se, že byste určitě jmenovali Instagram, Facebook, TikTok a YouTube. A věděli byste, jaké video bylo vůbec na YouTube nahráno jako první? Nebo kolik má dokonce zhlédnutí? Na to se zaměříme dnes!

V dnešní době je YouTube plné samých módních haulů, funny failů, podcastů, reakcí a tak dále. Původní myšlenku – sdílet skutečné okamžiky ze svých životů, ať už jsou zajímavé nebo zcela všední – bychom zde hledali opravdu těžce. Naštěstí na platformě stále existuje úplně první video, které nám to připomíná.

Kdybyste nevěděli, tak YouTube vzniklo v únoru roku 2005 a zcela první vide bylo nahráno o dva měsíce později a to konkrétně 23. dubna jedním ze spoluzakladatelů této sociální sítě, Jawedem Karimem. Zde se na něj můžete podívat sami:

Video má pouhých 19 vteřin a jak sami můžete slyšet, jedná se pouze o pár vět o slonech, u jejichž výběru Jawed stojí. Žádné filtry, složité střihy, vložená hudba,… prostě jen okamžik z návštěvy ZOO. I tak však má video neskutečných 263 308 127 zhlédnutí a kanál Jaweda 3,46 milionů odběratelů! A kolik peněz vůbec takové video za tu dobu vydělalo?

I když podle deníku “The New York Times” Jawed nikdy nebral plat formou měsíčních příjmů z videí, odešel s 64 miliony dolarů v akciích platformy YouTube! A to není špatné za méně než 20 vteřiny natáčení, no ne?

A co vy a YouTube? Navštěvujete tuto platformu pravidelně?

Tématem jsme se inspirovali z ladbible.com

Reklama