in

Vynikající zmrzlina z pohodlí domova? Rychlý recept pro každého!

Youtube: @Jerry James Stone
Reklama

Je to už nějaký ten pátek, co tu máme jaro, a jelikož se teploty brzy budou pohybovat kolem 20°C a i výše, tak nebude dlouho trvat a každý z nás začne toužit po nejlepším vynálezu lidstva v boji proti horku – po zmrzlině. Někdo má rád točenou, někdo zase kopečkovou, ale všichni se shodneme, že taková poctivá domácí zmrzlina, kterou si můžete dochutit jak jen chcete, zní jako skvělý nápad! Rozhodli jsme se proto s vámi sdílet jednoduchý recept na jednu takovou domácí verzi zmrzliny. Jste připraveni se ji naučit?

Na zmrzlinu budeme potřebovat:

  • Půl hrnku plnotučného mléka
  • Půl hrnku smetany
  • Čtvrt hrnku cukru
  • Půl lžičky vanilkového extraktu či jiné příchutě
  • Hrnek hrubé soli
  • Led

Budeme postupovat následovně:

 

  1. Do misky přidáme půl hrnku plnotučného mléka, půl hrnku smetany, čtvrt hrnku cukru a půl lžičky vanilkového extraktu či jiné příchutě, na kterou máme zrovna chuť. Mícháme, dokud se směs dobře nespojí.
  2. Přelijeme směs do malého kvalitního sáčku na zip. Kvalitu opravdu nepodceňujme, protože s ním budeme třást 5 minut.
  3. V dalším kroku vytvoříme výrobník zmrzliny. Potřebujeme jen další sáček na zip, který je mnohem větší než sáček na zmrzlinovou směsí. Tento sáček naplníme několika hrstmi ledu a asi polovinou hrnku hrubé soli.
  4. Nyní vložíme menší sáček do většího sáčku a zakryjeme jej dalším množstvím ledu a kamenné soli.
  5. A teď si trochu zacvičíme! Zabalíme naše dílo do ručníku či utěrky, protože jinak by nás to hodně studilo, a třeseme 5 minut, nebo prostě do té doby, než se tekutina v menším sáčku nezmění na zmrzlinu.
  6. Nyní už stačí zmrzlinu jen nabrat do misek a pochutnat si!

Tak co na tento velmi snadný návod na přípravu domácí zmrzliny říkáte? Vyzkoušíte si nějakou připravit alespoň v létě? Není na tom vůbec nic těžkého.

Reklama