in

Top10: Nejobtížnější hry všech dob! Troufnete si na některou z nich?

instagram.com instagram.com
Reklama

Pokud jste praví a vášniví hráči, tak víte, že obtížnost her je dnes velice diskutované téma. Mladí hráči by si dnes nedokázali představit hru, v níž by chyběly checkpointy, hlavní postava by měla jen 3 životy a samotné pokoření dané hry by vyžadovalo mnoho hodin utrpení. I přesto dnes vycházejí hry, které dokážou své hráče pěkně potrápit. Pojďme se nyní podívat na TOP 10 nejobtížnějších her VŠECH DOB!

10. Devil May Cry 3: Dante’s Awakening

Třetí díl úspěšné série Devil May Cry své hráče opravdu potrápil. Zde jste se bez správné koordinace pohybů a strategie přes dalšího bosse prostě nedostali. Na pozadí tuto akční hru doplňoval temný příběh.

9. Série Super Mario Bros.

Kdopak by neznal tuhle legendární Nintendo sérii? Plošinovka, u níž mnoho hráčů ztratilo nervy, se všem zapsala do srdcí.

8. Sine Mora

Ne tak stará 2D střílečka, která vás nadchne překrásnou grafikou si s ničím nebere servítky. Zástupy silných nepřátel, originální bossové s unikátními zbraněmi vás nenechají spát…

7. Zelda II: The Adventures of Link

Na vaše dobrodružství připadají pouze 3 životy. Po každé smrti ztratíte získané zkušenosti. Mnoho hráčů tuhle hru nevydrželo dlouho hrát a těm, kteří ji dohráli až do konce, se tohle RPG jistě znechutilo. Máte odvahu ji zkusit?

6. Trials HD

Závodní hra, kde vystupujete jako motokrosový závodník je k zešílení. Obtížné tratě s vyšperkovanými překážkami vám zaberou mnoho času. Možná až do té doby, než vám zešediví vaše vlasy…

Reklama

5. Ecco the Dolphin

Hra z roku 1992, která se ihned stala bestsellerem. V této akční adventuře jste se vydávali za delfína Ecca, který cestuje časem, aby ochránil svoji zem. Nejde to ovšem tak jednoduše. Bez jakékoliv zbraně, nutnost vyplout na povrch pro kyslík… To a další perličky, které si pro nás Sega v této hře připravila…

4. Série Dark Souls

Žádné tutoriály, žádná mapa, žádný quick save, jeden špatný krok a jste mrtví. Ano, tohle přesně je legendární třídílní série Dark Souls, které zamířilo prvně na PS3 a Xbox 360, ale poté i na PC. Zabít vás zde dokáže i ten nejslabší nepřítel, do kterého byste to fakt neřekli…

3. Contra (Gryzor)

Akční arkádovka vydaná v roce 1987. Není jednoduché popsat složitost této hry. Nejlepší proto bude, abyste si ji zkusili. Dokážete ji projít bez cheatů?

2. Ghostsn Goblins

Tato hra má své kořeny v Japonsku. To už o něčem vypovídá. Snažíte se zde zachránit princeznu, která byla unesena zlým Satanem. Tuhé zástupy nepřátel, kteří se v každé zóně po čase obnovují, neschopnost měnit směr skoku, ztráta všeho po jediné smrti… Původně byla tato hra vydána pro arkádové automaty.

1. Castlevania

Pradědeček všech obtížných titulů z roku 1986. Arkádovka s hack&slash bojovými prvky odkazovala na mnoho legendárních hororů, a tak se v jejím fantasy světě můžete potkat například s Drákulou. S naprostou precizností jste zde museli naplánovat každý pohyb díky designu vašeho “biče”. Stačily dvě rány a byli jste mrtví. Jedinou záchranou byly bonusové předměty, jako například elixíry či sekery, které se ale objevovaly jen málo… Právě proto si tato pecka zaslouží první místo v našem žebříčku.

Vyvolali jsme ve vás touhu po výzvě a chcete některou z těchto her vyzkoušet? Přejeme vám pevné nervy! Podívejte se i na naše další články, kde se dozvíte plno nových a zajímavých informací.

Čerpali jsme z pctunning.cz

Reklama