in

Plat po vystudování školy pro youtubery? Adam Kajumi slibuje hory doly!

tiktok.com
Reklama

Dámy a pánové, to že v České republice máme vlastní školu pro youtubery, jste už určitě zaslechli. Nebo alespoň my jsme vás tehdy o té novině informovali. Můžete zde studovat sice jen jeden obor na 4 roky a to Multimediální tvorbu, ale Adam Kajumi o tom vypráví, jako by právě narazil na zlatou žílu.

Střední multimediální škola U2B v Buštěhradě kousek od Kladna, která vám pouze s jedním oborem slibuje základy snad do všeho kolem působení na internetu (influencerství, e-sporty, videotvorba a fotografie, slovní projev, fashion, žurnalistika, filmová tvorba a tak dále…) má mimo jiné i spolupráci s Adamem Kajumim, který dostal za úkol ji náležitě propagovat. Proč si ale všichni spíše myslí, jako by jim vykládal pohádku?

Prozatím pro školu U2B vznikly od Adama 2 videa.

@adamkajumi Jaké je tvoje vysněné povolání? 💰 #skolaproinfluencery #studujcotebavi #spoluprace @U2B.cz ♬ original sound – Adam Kajumi 🇨🇿

Jak si můžete sami poslechnout, v prvním videu začíná celkem nevhodnou větou a to, jestli se “Umíte prodat”. Naštěstí pokračoval v monologu o marketingu, protože jak okomentoval uživatel Petrcek: “Zas opatrně, jelikož některé holky “se prodat” berou doslovně.”

Druhé video však vyvolalo daleko více rozruchu. V něm Adam přednáší o tom, co z vás bude, až U2B vystudujete. Zarážející na tom ale je, že mluví o konkrétních částkách, které si po studiu můžete vydělat.

@adamkajumi Vyplatí se studovat na U2B? 💰 #skolaproinfluencery #studujcotebavi #spoluprace @u2b.cz ♬ original sound – Adam Kajumi 🇨🇿

Zřejmě vychází z průměrných platů, kterých mohou lidé na těchto postech dosahovat. Avšak kde tyto částky našel? Dohledat tyto pozice kdekoli jinde je skoro nemožné a konkrétně na portálu Národní soustavy povolání (databáze povolání pod Ministerstvem práce a sociálních věcí ČR) žádné pozice jako je youtuber, influencer marketing manažer, manažer známé osobnosti, e-sportový hráč a tak dále, nenajdete.

Shodou okolností se k tomuto tématu vyjádřil i Tadeáš Kuběnka spolu se Sugar Denny v jejich podcastu kontroverzní. I když je možná tato dvojice spoustou lidí nenáviděna, podle nás k celé věci okolo U2B i Adama podali krásné vysvětlení. “Žádná soukromá škola nemůže nikomu slíbit, kolik bude vydělávat, když to vystuduješ (…) Školu máš, aby jsi měl dobrou práci,.. kdo se tě bude ptát na Youtube, jestli máš youtuberskou školu U2B?!”

Nevíme jak vám, ale nám přijde celá ta situace okolo školy U2B jakási “křehká”. Moc lidí v ní důvěru nemá a podle komentářů u pohádkových propagačních videí Adama Kajumiho se v tom jedině utvrzujeme. A jaký je váš názor na celou tuto situaci?

Tématem jsme se inspirovali z tiktok.com a youtube.com

Reklama