in

Tomu se říká štěstí! Padla 3. nejvyšší výhra v historii.

pixabay.com
Reklama

Dokázali byste si představit, že byste si jen tak ze srandy vsadili do loterie, prožili únavný den v práci a pak doma po přečtení výherních čísel na internetu zjistili, že jste vyhráli? A že nejste žádný milionář, ale rovnou miliardář? Ano, zní to sice jako z nějakého amerického filmu, ale ono se to doopravdy stalo!

V pátek 29.7.2022 si někdo ve Spojených státech, konkrétně ve státě Illinois, podal tiket do loterie Mega Millions. Jak už název této loterie napovídá, jde tu opravdu o velké peníze. Navíc celou velikost výhry umocnil i fakt, že první cena zůstala nedotknutá celé 3 měsíce a to už od 15.4.2022. A o jak vlastně velkou částku se jedná?

Jelikož jde o třetí nejvyšší vyhranou sumu peněz v historii všech amerických loterií, tak si držte klobouky! Celková výhra činní pohádkových 1,28 miliardy dolarů. To je na české koruny téměř 31 miliard korun! Ano slyšíte dobře…

pixabay.com

Je celkem těžké pochopit, jak moc velké štěstí musel dotyčný mít. Je totiž daleko vyšší pravděpodobnost, že umřete při pádu letadla, než abyste vyhráli takovouto extrémní částku. Konkrétně se jedná o šanci 1:302,5 milionu a jednalo se o tyto čísla: 13,36,45,57,67 a dodatkové číslo 14.

Nyní má výherce na výběr. Pokud bude trvat na okamžitém vyplacení výhry, celková částka se zmenší téměř na polovinu a bude mu vyplaceno “jen” 742 milionů dolarů, což je téměř 18 miliard korun z původních 31 miliard korun. Nebo může souhlasit s vyplácením výhry na splátky. V tomto případě by po dobu 29 let obdržel každý rok něco kolem 1,68 miliard korun a nepřišel by tak ani o korunu.

pixabay.com

Jméno výherce nám dosud není známo a věříme, že se jej ani nedozvíme. V momentě, kdy člověk vyhraje takto velké peníze, je logické, že se bojí o svůj život (a má taky proč). Závist totiž dokáže opravdu divy.

A jak byste naložili s výhrou vy? Dali byste dramaticky hned po telefonu výpověď v práci a řekli to rodině nebo byste dělali mrtvého brouka?

Čerpali jsme z e15.cz

Reklama