in

Máte problémy se spánkem? Tyto nápoje vám pomohou!

brightside.me
Reklama

Problémy se spaním má dneska spoustu lidí, většinou je to kvůli stresu, malým dětem atd. Někteří tento problém řeší prášky na spaní, ty jsou ale z dlouhodobého hlediska spíš škodlivé. Naštěstí na to lze jít i přírodní cestou, proto tu dnes máme těchto osm nápojů a tipy, jak na ně!

1. Vlažné mléko

Teplé mléko je jednou z nejlepších možností, jak navodit hluboký a příjemný spánek. Obsahuje tryptofan, který zvyšuje hladinu hormonu serotonin v mozku, díky kterému máme pocity štěstí a pohody. Také podporuje hormon melatonin, který pomáhá navodit spánek.

brightside.me

2. Mátový čaj

Máta peprná snižuje svalovou funkci, díky čemuž se lépe uvolníte a snadněji usnete bez neustálého házení sebou a otáčení.

brightside.me

3. Třešňová šťáva

Třešňová šťáva, stejně jako mléko, obsahuje tryptofan. Proto pomáhá produkovat hormon melatonin, což zlepšuje kvalitu spánku. Tento nápoj byl navíc testován v několika studiích, kde se jeho pozitivní vliv na spánek potvrdil.

brightside.me

4. Kokosové mléko

Kokosové mléko obsahuje hořčík a draslík, tyto minerály jsou schopné uvolnit svaly a zajistit kvalitní spánek. Kromě toho snižuje krevní tlak. Díky velkému množství přírodních elektrolytů pomáhá tělu vyrovnat se a relaxovat.

brightside.me

5. Zelený čaj

Zelený čaj je doslova nabitý antioxidanty, je. Také obsahuje theanin, který podporuje relaxaci a uvolňování fyzického stresu, což vám pomůže k dlouhému a klidnému nočnímu spánku.

brightside.me
Reklama

6. Mandlové mléko

Mandlové mléko bohaté na hořčík se ukázalo jako velmi účinné při podpoře spánku, díky účinnosti tohoto minerálu. Stejně jako kravské mléko obsahuje mandlové mléko tryptofan, a díky tomu může tělo produkovat melatonin.

brightside.me

7. Heřmánkový čaj

Heřmánkový čaj má na tělo relaxační účinek. Obvykle se doporučuje pro bolesti žaludku, protože může napomáhat trávení a zmírňovat vnitřní napětí. Heřmánek se však ukázal jako velmi účinný při snižování příznaků stresu, jako je nespavost a úzkost.

brightside.me

8. Čaj z vitánie

Vitánie je starověká bylina, která se používala při léčbě celé řady fyzických problémů. Ukázalo se, že je velmi efektivní pro rozptýlení a uvolnění mysli a přispěje tak k klidnějšímu nočnímu spánku.

brightside.me

Možná vás překvapilo, jak obyčejný nápoj stačí k lepšímu spánku, každopádně pokud příště zase nebudete moct usnout, víte, po čem sáhnout! Přeci jen na receptech od babiček něco bude!

Čerpali jsme z brightside.me

Reklama