in

Neuvěřitelný příběh: Dívka nalezena díky seriálu o pohřešovaných!

pixabay.com
Reklama

Případ se stal v roce 2017. Tehdy devítiletou Kaylu Unbehaun z Illinois unesla její vlastní matka neznámo kam. Od té doby po ní policie a její otec marně pátrali. Mladá dívka byla také v televizním pořadu o pohřešovaných a právě díky tomu ji policisté nakonec našli. Všiml si ji totiž velmi pozorný a všímavý prodavač, který si ji z televize zapamatoval. Přišla mu povědomá a tak kontaktoval policii.

Kayla zmizela před necelými šesti lety v červenci roku 2017. Bylo jí devět let. Její rodiče spolu již nežili a soudně byla holčička přidělena do péče svému otci Ryanovi. Ten si jí jel vyzvednout, ale bohužel již doma u bývalé manželky nenašel vůbec nikoho. Matka svou dceru sbalila a odvezla ji pryč. Od té doby probíhalo nekonečné pátrání.

pixabay.com

Před několika dny na dívku upozornil všímavý majitel jednoho obchodu ve městě Asheville v Severní Karolíně. Všiml si teenagerky, která byla hodně podobná té, kterou si pamatoval z pořadu s názvem Nevyjasněné záhady. Kontaktoval proto raději úřady a jak se později ukázalo, dobře udělal.

Na fotografii výše můžeme vidět vlevo Kaylu Ubenhaun před únosem, vpravo je pak její pravděpodobná současná podoba, vytvořená na základě forenzní expertizy.

Policisté přijeli na místo a dívku skutečně zajistili. Nebyla zraněná ani zanedbaná, v dobré fyzické kondici. Zdá se, že ji matka nijak neubližovala, jen ji chtěla mít u sebe. Soud však tehdy rozhodl jinak a proto se jedná o únos. Matku Heather policisté zatkli a na její propuštění vypsal soud kauci 250 tisíc dolarů (přes 5,5 milionu korun).

pixabay.com

Otec Ryan Ubenhaun je šťastný a poděkoval všem, kteří se na hledání a také následném nalezení podíleli. S radostí uvedl, že jeho dnes patnáctiletá dcera je už u něj doma. Zároveň je jasné, že na to, aby si na sebe znovu zvykli, bude potřeba ještě hodně času. „Prosíme o soukromí. Znovu se poznáváme a musíme se zorientovat. Je to pro nás nový začátek,“ požádal podle webu Fox News šťastný Ryan Unbehaun.

Čerpali jsme z novinky.cz

Reklama