in

Nejsledovanější Tiktok? Tohle video láme rekordy!

pixabay.com
Reklama

TikTok. Sociální síť, na které tráví denně většina z nás hodiny a hodiny volného času, bude právě dnes naším tématem. Stejně tak, jak se mění trendy v módě, se mění i ty na TikToku a proto se není čemu divit, že čísla sledovanosti ze dne na den mohou opravdu skákat. 

Jak všichni víme, algoritmus všech sociálních sítích dokáže někdy opravdu překvapit, ale také i potlačovat nebo dokonce jakoby upřednostňovat některé tvůrce. Proto se pak běžně stává, že i ta sebelíp zpracovaná videa mají pouze pár stovek zhlédnutí, zatímco primitivní “opičí tanečky” mají i několik milionů. To nejsledovanější video však je vždy jen jedno a které to je?

Na jasném prvním místě se drží matoucí video s tématikou Harryho Pottera, kdy známý iluzionista a mistr efektů a klamu Zach King doslova létá na koštěti a najednou vzápětí jede na longboardu. Však se podívejte sami:

@zachking They rejected my application to Hogwarts but I still found a way to be a wizard. 🧹#illusion #magic #harrypotter ♬ Zach Kings Magic Broomstick – Zach King

Sice se jedná o video již z roku 2019, ale je stále virální i po těch letech. A upřímně se tak ani nedivíme, že k dnešnímu dni má na TikToku neuvěřitelných 21,2 milionů To se mi líbí. I když totiž “odhalil” jak “létá”, lidé to prostě nechápou, pouští si video opakovaně a hledají ten bod, kdy by viděli jasný konec a prozrazení optické iluze. Tento bod tu ale očividně neexistuje!

Popravdě, i my jsem nad tímto pár vteřinovým videem strávili desítky minut, abychom trik odhalili, ale neúspěšně. A co vy? Myslíte si, že to zvládl bez CGI nebo si jimi dopomohl?

Tématem jsme se inspirovali na ladbible.com

Reklama