in

Obsah pro dospělé na Tiktoku? Aplikace to nedokáže kontrolovat!

instagram.com pixabay.com
Reklama

Aplikaci TikTok používá většina z nás vlastně skoro denně. Koho by sledování zajímavých videí, když je nuda, nebavilo, no ne? Avšak věděli jste, že tuto aplikaci využívají procentuálně daleko více děti, než dospělí? A slyšeli jste již o problému s nekontrolovatelným obsahem pro dospělé? 

Před pár měsíci přišla aplikace TikTok s příjemnou novinkou. Aktualizace se jménem Photoslide přišla s možností zveřejnit až 35 fotek v jedné sekvenci, což je ideální pro sdílení například větších alb. Problém však nastává s kontrolou fotek.

Jako první o tomto problému začal veřejně mluvit youtuber a streamer Adam J., známý spíše pod přezdívkou Roth Wellden. Podle něj se jedná o opravdu velký problém, o kterém skoro vůbec nikdo nemluví. TikTok totiž tuto funkci vytvořil opravdu rychle a nedotáhl ji tak úplně dokonce.

V algoritmu se objevila chyba, díky které není obsah dostatečně monitorován a kontrolován. V praxi to vypadá tak, že nějaký tvůrce vydá sekvenci o rozsahu například 20 fotek, které splňují pravidla TikToku a mezi ně vloží pár takových, které v této aplikaci rozhodně nemají co dělat. Nejčastěji se tak konkrétně jedná o explicitní obsah, jako je násilí, morbidní snímky či pornografie. Algoritmus však takto skryté fotky nedokáže hned odhalit a jediným způsobem, jak tento obsah eliminovat, je jej nahlašovat.

Překvapivé však je, že i když došlo na nějakou dobu ke stažení této funkce na TikToku, nyní je opět zpátky! Děje se to znovu, nikdo to neřeší a nejhorší na tom je, že je to daleko horší.

Jak říká Roth Wellden ve svém druhém videu o této problematice, už to není jen sem tam nějaká fotka, nyní už to jsou bez problému úplně všechny explicitní snímky a to i včetně té první “náhledové”. Nikdo to nevyřešil a stále to tam je i po dvou měsících.

Podle nás se jedná o opravdu velký problém, který by měl TikTok co nejdříve vyřešit a opravdu nás zaráží, že se o tom skoro vůbec nemluví. Jsou i daleko obyčejnější témata, která se těší velké pozornosti nás všech, ale v tomto případě, kdy by byla pozornost všech na místě, tomu tak není.

A co vy a aplikace TikTok? Kolik hodin na ní strávíte? A narazili jste už i vy na nějaký podobně pohoršující obsah?

Tématem jsme se inspirovali z youtube.com, youtube.com a antiyoutube.com

Reklama