in

Tragédie: mladou ženu spící v kontejneru zabil lis popelářského vozu!

a href="https://www.denik.cz/galerie/havirov-umrti-osoby-v-popelarskem-voze-14-listopadu-2022.html?photo=1&back=3526509017-8471-1">denik.cz
Reklama

Tragická událost se stala v pondělí ráno při svozu tříděného odpadu v Havířově. Popeláři vysypávali kontejner na papír s nic netušící a tvrdě spící ženou uvnitř. Kontrola kontejneru obsluhou vozu, zda je uvnitř jen to, co tam patří, sice proběhla, ale žena nejspíš v chladné noci spala ukrytá pod papíry. Nevzbudil ji ani zvuk popelářského auta. Po vysypání odpadu do útrob popelářského auta nebohou ženu rozmáčknul lis.

Pracovní týden začal pro popeláře z Havířova tragicky. Kolem sedmé hodiny ranní sváželi popeláři jako obvykle papír z velkých kontejnerů. Po vysypání modrého kontejneru ve dvoře ulice Československé armády, se z popelářského auta ozval křik. Ihned zastavili a začali zjišťovat co se stalo.

Teprve jednadvacetiletá žena bez domova s popeláři ještě údajně komunikovala. Jakmile zjistili, že je uvnitř mechanismu zaklíněný člověk, ihned zavolali pomoc. Ženě trčela pouze hlava a naříkala bolestí. Utrpěla však rozsáhlé vnitřní poranění a ještě před příjezdem záchranářů a hasičů zemřela.

“Jako vždycky jsem to otevřel, nikoho jsem tam neviděl, tak jsme to začali vysypávat. Asi byla dole pod papíry,” řekl regionální televizi Polar jeden z popelářů. Kontrolu, zda je vše v kontejneru v pořádku, tedy dle jeho slov provedl správně. Přespávání bezdomovců k takovýchto nádobách na odpad není v zimních měsících nic výjimečného. I proto kontroly musejí proběhnout.

“Tělo bylo zaklíněno v mechanismu uvnitř vozu. Zranění osoby byla neslučitelná se životem a lékařka tak po příjezdu už jen konstatovala smrt,” sdělil redakci TN.cz mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl.

“Jedná se o mladou ženu, u které byla konstatována smrt. Policisté pokračují v identifikačních úkonech a zabývají se okolnostmi celé události,” dodala pak mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Miroslav Sternadel z Technických služeb Havířov informoval, jak probíhají kontroly kontejnerů popeláři předtím, než jej vysypou. Vždy se musejí podívat, zda v kontejneru není nějaký nevhodný odpad nebo zda v něm například nehoří. Popelnice se pak zavřené nasazují na vidle, aby odpad nepadal kolem, a víko popelnice pak otvírá až samotné zařízení.

Čerpali jsme z tn.cz, idnes.cz

Reklama