in

Matthew Perry šokuje: nová kniha, nemoc, léčba závislosti, alkoholismus?

instagram.com instagram.com
Reklama

Herec Matthew Perry minulý týden odhalil světu dosud utajovanou část svého života. Díky tomu, že 1. listopadu vychází jeho nová kniha s názvem Friends, Lovers and the Big Terrible Thing (Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih), došlo k odhalení pravdy o jeho životě. Není to tak, že by o tom nikdo nevěděl, ale byly to pouhé spekulace. Nyní je Matthew připraven jít s pravdou ven. Většina fanoušků zůstala v šoku.

Kniha začíná přiznáním, že nyní třiapadesátiletý herec ve svých devětačtyřiceti letech málem zemřel. O tom se sice vědělo, ale uvedl tehdy jenom to, že se jednalo o prasklé střevo. Vynechal však skutečný důvod, proč k němu vůbec došlo. Tím bylo nadměrné užívání opiátů. A jeho stav byl opravdu velmi vážný.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Matthew Perry (@mattyperry4)

„Když mě přijímali v nemocnici, doktoři řekli mé rodině, že mám dvouprocentní šanci na přežití,“ zavzpomínal pro magazín People. „Připojili mě na přístroj, který nahrazuje funkci srdce a plic. Nikdo to nepřežije. Tu noc na něj připojili pět lidí. Čtyři zemřeli, já přežil. Proč já? To nevím,“ šokoval.

Doteď se také nevědělo, že Matthew strávil dva týdny v kómatu. Poté byl pět měsíců v nemocnici a dokonce musel devět měsíců používat kolostomický sáček. Břicho mu operovali celkem čtrnáctkrát. „Je to docela dobrá připomínka, abych zůstal čistý. Stačí se podívat dolů,“ přiznal herec.

Když začal ve čtyřiadvaceti letech hrát Chandlera v Přátelích, jeho alkoholová závislost se teprve rozbíhala. Přiznal, že o deset let později už v tom dost lítal. Některé série prý odehrál i střízlivý. Zmiňuje třeba celou devátou řadu, to se držel a také za ni byl nominován na nejlepšího herce. To určitě nebyla náhoda.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Matthew Perry (@mattyperry4)

Svůj stav před světem dobře skrýval, ne však před svými kolegy v práci, kteří byli tolerantní. Když bylo nejhůř, bral až 55 vicodinů denně a zhubl na pouhých 58 kilogramů. Šílená představa. V rámci proma své nové knihy dále prozradil, kolik ho stála léčba závislosti. „Vyšlo mě to pravděpodobně na nějakých 9 milionů dolarů (necelých 227 milionů korun),“ nechal se slyšet.

Vzhledem k jeho odhadovanému jmění (přes 3 miliardy korun) a honoráři, který dostával za herecký výkon v seriálu Přátelé, si tak nákladnou léčbu mohl dovolit. Ne každý by ale mohl. Nyní je Matthew osmnáct měsíců čistý, což je vzhledem k jeho předchozímu stavu dost málo. Přiznal, že se závislost stupňuje a s věkem se horší. V léčebně byl celkem patnáctkrát.

Matthew řekl, že je nesmírně vděčný za to, že žije. Zároveň si uvědomuje, že není sám, kdo má tyto problémy a chtěl by závislým lidem pomoct. Doufá, že jeho kniha a zároveň šokující přiznání by mohlo lidi inspirovat a skutečně jim pomoct.

Nezbývá než dodat, že určitě držíme palce, ať vše zvládne nejen Matthew Perry, ale také ostatní lidé, kteří bojují se závislostí ať už je jakákoliv.

Čerpali jsme z super.cz, super.cz

Reklama