in

Nedomyšlená pravidla v usa: transsexuální žena v ženské věznici? Problém!

pixabay.com
Reklama

Zní to sice zvláštně, ale tato nová pravidla nyní dost trápí vězeňskou službu v americkém státě New Jersey. V souladu s nimi smí transsexuální žena pobývat v ženské věznici. Tam byla do té doby, než přivedla do jiného stavu dvě spoluvězenkyně. Poté byla přemístěna k mužům. Ti však zase 27letou Demi Minorovou obtěžují.

Kdysi nebylo možné, aby byla transgender vězenkyně umístěna do ženské věznice. Změnil to až výsledek právní pře, kterou jedna taková vězenkyně vedla. Žalovala stát, protože musela přetrpět 18 měsíců v mužské věznici. Údajně ji to způsobilo újmu.

New Jersey tak loni zavedlo pravidlo, podle kterého budou odsouzení zavření do vězení podle pohlaví, které si sami zvolí. Proto si mohla Minorová odpykat svůj 30letý trest za zabití v ženské věznici. Přestože má mužské tělo.

„Chtějí po mně, abych si prošla peklem. Tohle je můj trest za to, co se stalo před dvěma měsíci. Porušili moje právo na to být v bezpečí a chráněna před sexuálním obtěžováním tím, že mě umístili do jednoho z nejnásilnějších vězení v New Jersey,“ napsala Demi Minorová na své stránky.

Jelikož Minorová, jak už bylo zmíněno, disponuje mužským tělem, přivodila ve vězení svým dvěma spoluvězenkyním těhotenství. To se jak se zdá zjistilo právě před dvěma měsíci, jak zmiňuje. Všichni tři se ke styku přiznali a jednalo se prý o dobrovolnou nikoli násilnou činnost.

Minorová si teda sama zvolila ženské pohlaví, za mřížemi si to však zřejmě rozmyslela a náhle zvolila druhé? Jak jinak si lze těhotenství spoluvězenkyň vysvětlit? Její přesun do mužského vězení je tak pouze nouzové řešení, aby nedošlo k dalším oplodněním. Jak to však bude dál a v jakém vězení nakonec skončí? Sama bojuje za to, aby mohla mužské nápravné zařízení co nejdřív opustit.

Čerpali jsme z novinky.cz

Reklama