in

Jak na dobré fotky? Těchto pár rad vám v tom udělá jasno!

adme.ru
Reklama

Proč naživo vypadáme normálně a na fotografiích jako ta nejhorší možná verze nás? Pokud to není zákon schválnosti, tak si to asi ani jinak nejsme schopni vysvětlit a věřte, že se ani nevyplatí platit si lekce Photoshopu, abyste s tím něco udělali. Odpověď na to všechno je však jednoduchá: stačí se naučit pár tajemství a triků fotografování a máte po starostech. Tady je máte!

1. Zapomeňte na falešný úsměv.

Jednou z nejčastějších příčin špatných fotek může být naše nepřirozenost. Slyšíme od fotografa „Úsměv!“ a automaticky semkneme rty do křečovitého úsměvu, ale naše oči se “nesmějí”. Výsledkem je, že fotografie vypadá uměle.

adme.ru

2. Sepnuté vlasy jsou pěkné jen v realitě.

Pokud plánujete focení, je lepší narovnat si vlasy žehličkou a nesvazovat si je pevně do culíku. Příliš uhlazené vlasy v culíku vypadají zastarale a také zvýrazňují oválný obličej. Před pořízením snímku je lepší naklonit hlavu dolů a jemně si prohrábnout vlasy u kořínků. Díky tomu bude váš obrázek přirozenější.

adme.ru

3. Neskrývejte ruce za sebe.

Neschovávejte ruce za zády. Na fotografii budete vypadat sklíčeně. Raději si položte ruce na pás a roztáhněte lokty do stran: takto budete vizuálně vypadat štíhlejší.

adme.ru

4. Zvolte si ten správný čas.

Profesionální fotografové znají důležitost denního světla. Proto při fotografování ve studiu vždy používá velké množství přirozeného i umělého osvětlení. Pokud fotografujete venku, vyhněte se fotografování uprostřed dne, protože stíny na tváři budou příliš silné a ostré. Je lepší fotografovat brzy ráno nebo když slunce začne zapadat: v tomto okamžiku je světlo měkčí, takže je rovnoměrně rozptýleno ve vaší tváři.

adme.ru

5. Červená rtěnka není pro všechny.

Pokud se při focení cítíte nejistě, je lepší nepoužívat výrazné rtěnky. Cítíte se ztuhle, můžete nevědomě semknout ústa a jasný odstín na vašich rtech změní váš úsměv v křivý zlý škleb. Zvláště se červená rtěnka nedoporučuje pro dívky, které mají od přírody tenké rty: vypadají tak ještě menší.

adme.ru
Reklama

6. I nastavení fotoaparátu nebo telefonu dělá hodně.

Nesprávně vybraná čočka může zkreslit proporce vašeho obličeje a udělat jej mnohem širší, než ve skutečnosti je. Proto se nebojte experimentovat s úhly kamery a objektivy s různou ohniskovou vzdáleností. Nezapomeňte také, že při focení portrétu musíte fotoaparát držet mírně nad úrovní očí a bradu byste měli mírně naklonit dolů.

adme.ru

7. Když skláníte hlavu, tak nenechávejte statická ramena.

Dívky často během focení naklánějí hlavy ke straně, ale zapomínají na zbytek těla, což činí držení těla nepřirozeným. Hrajte si se sklonem ramen: asymetrie na obrázcích vždy vypadá výhodně.

adme.ru

Co si myslíte, že je tajemství ideální fotografie vy? Může za to talent fotografa, uvolněnost modelky nebo vhodně vybraný filtr? Ať už je to jak chce, doufáme, že jsem vám našimi radami pomohli, a že je bez váhání použijete.

Čerpali jsme z adme.ru

Reklama