in

Záhada: Co dohnalo mladého turistu ke zběsilému útěku? Z dovolené se už nevrátil.

instagram.com
Reklama

28 letý Němec Lars M. záhadně zmizel roku 2014 z letiště ve městě Varna v Bulharsku. S několika přáteli vyjel tehdy na dovolenou na takzvané Zlaté písky, přímořské letovisko kousek za městem. S kamarády si užívali celý týden na pláži, v bazénu, chodili hrát fotbal nebo tancovat do klubů a Lars byl v dobré náladě. Podle všeho úplně běžná dovolená, až na to, že se z ní Lars už nevrátil. 

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Findet Lars Mittank (@findet_larsmittank)

Na Larse doma čekala přítelkyně a rodiče, kterým chodil pomáhat poté, co jeho otec prodělal mrtvici. Pracoval v elektrárně a měl spoustu přátel. Kromě toho, že na dovolené příliš nejedl, si nikdo nevšiml ničeho zvláštního. 7. června 2014 se měla skupina vracet domů. Pár dní předtím se Lars v klubu pohádal s několika Němci, kteří fandili jinému fotbalové týmu než on. Poté na zbytek večera zmizel a objevil se až druhý den ráno. Přátelům oznámil, že byl v noci zbit naštvanými fotbalovými fanoušky. Během potyčky si zranil čelist a prorazil ušní bubínek.

Lars se rozhodl zajít za doktorem, který mu předepsal antibiotika a doporučil mu let domů odložit. Jeho přátelé chtěli zůstat v Bulharsku s ním, ale on odmítl, a tak odletěli podle plánu. Lars si najal levný pokoj v hotelu blízko letiště. Od té chvíle se začali dít zvláštní věci. Lars volal svojí matce a do telefonu ji šeptem přesvědčoval, že se ho někdo snaží okrást a nebo dokonce zabít, a že musí zrušit jeho kreditní karty. Tvrdil, že ho někdo sleduje, a že se musí schovat. Po jeho zmizení policie prohlédla kamery v hotelu. Na nich byl vidět, jak bloumá po chodbě tam a zpátky, vyhlíží z okna a schovává se ve výtahu. V jednu hodinu ranní hotel opustil a vrátil se až za hodinu, není jasné, kde v tuto dobu byl.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Findet Lars Mittank (@findet_larsmittank)

Ráno znovu zavolal matce a mluvil o tom, že ho někdo sleduje a už je blízko. Telefon se mu začal vybíjet a tak konverzace netrvala dlouho. Svojí matce ještě poslal smsku, že dorazil na letiště. Na letišti se musel nechat zkontrolovat doktorem, ten potvrzuje, že se Lars choval velmi zvláštně, přestože vyšetření proběhlo v pořádku. Byl nervózní a nedůvěřoval lékům, které mu byly předepsány. V té chvíli do místnosti vstoupil jeden ze zaměstnanců a Lars se roztřásl. Začal si šeptat, že nechce zemřít, a že musí pryč. Rozeběhl se z místnosti, za sebou zanechal všechny své věci. Přeběhl přes celé letiště i parkoviště a zmizel v zalesněné oblasti za ním. Od té doby ho nikdo nespatřil.

Mohly paranoiu způsobit jeho předepsaná antibiotika? Jeho přátelé tvrdí, že si je ani nevyzvedl. Rozvinulo se u něj po ráně do hlavy duševní onemocnění? Všechny teorie nakonec vedou do slepé uličky. Vyšetřovatelé dostali několik zpráv od lidí, kteří ho prý viděli, nic se však nepotvrdilo. Hledala ho policie s drony i se psy. Jeho rodina si najala soukromého detektiva, ani jemu se však nepodařilo případ rozklíčovat. Jeho případ je jeden z nejsledovanějších na internetu. Co se podle vás Larsovi stalo? 

Inspirovali jsme se na: Melmagazine.com

Reklama