in

Chtěla jen pomoci “kosmonautovi”. Nakonec přišla o statisíce!

pixabay.com pixabay.com
Reklama

Dámy, představte si, že by vám jednoho dne začal psát kosmonaut. Ano, už teď víme, že to zní nereálně, ale poslouchejte dále. Chtěl by se s vámi seznámit, navázali byste přátelství a hned krátce poté by vám začal vyznávat lásku. Dokonce by vám i řekl, že kdyby mohl, tak by se vrátil za vámi na Zemi, jen aby si vás mohl vzít. Zní to až moc idylicky, že? Aby se to však mohlo stát, tak potřebuje finanční pomoc…

Ano, slyšíte dobře. Přesně tento šílený příběh se odehrál v Japonsku. V Červnu tohoto roku si jeden sebevědomý muž vymyslel, že se bude vydávat za ruského kosmonauta ISS a začal své štěstí a “osudovou lásku” (čtěte oběť) hledat na Instagramu. A právě tam natrefil na osamělou ženu (65 let), která pod vlivem lásky nechala jeho podvod zajít příliš daleko.

Pro celý jeho promyšlený podvod mu stačilo jen vytvoření falešného účtu na Instagramu, nahrání pár fotek kosmonautů, vymyšlení pohádky o neskonalé lásce a poté nalezení té správné oběti, na kterou (bohužel pro ni) narazil. Žena podlehla krásným pohádkám o společném životě a ochotně muži poslala peníze, aby se k ní mohl dostat. A o kolik peněz vlastně šlo?

pixabay.com

“Pošli mi peníze, abych se mohl vrátit z oběžné dráhy, a potom se vezmeme.” Při myšlence na tato slova poslala důvěřivá žena svému “budoucímu muži” peníze po částech. V pěti splátkách tak celkem zaplatila zhruba 4,4 milionu jenů! Od srpna do září tak přišla o asi 760 tisíc korun… A k čemu si vlastně myslela, že mu peníze posílá?

Muž ji přesvědčoval, že aby mohl přistát se svou kosmickou lodí a mohl si svou milovanou vzít, tak musí mít na zaplacení poplatku, který po něm bude Tokio požadovat. A to, jak již víme, žena zaslepena láskou udělala. V momentě, kdy se však muž ozval s další prosbou o peníze, šla celý incident nahlásit na policii.

Závěrem bychom tak chtěli jen říci, že byste měli být při pohybování se na internetu velmi obezřetní. Obzvláště když jde o lásku. O pohádkové statisíce totiž nešťastně zamilovaná žena pravděpodobně přišla. A i když to může znít neuvěřitelně, podobných zločinů a milostných podvodů obzvláště v Japonsku razantně přibývá. A to konkrétně za posledních 10 let o neuvěřitelných 67%. To je síla, že?

Čerpali jsme z vice.comtn.nova.cz

Reklama