in

UFC 275: Šampionem je Jiří Procházka!

instagram.com instagram.com
Reklama

UFC 275: Teixera vs. Procházka se konala v sobotu 11. 6. 2022 v Singapuru. Časový posun však způsobil, že u nás jsme ho mohli vidět až v neděli ve 4 hodiny ráno. Tento zápas si budou mnozí dlouho pamatovat. V nejprestižnější organizaci UFC se právě Jiří Procházka stal novým šampionem polotěžké váhy. Cesta k vítězství však nebyla ani jednoznačná ani jednoduchá.

Přesto, že Procházka před zápasem řekl, že je připraven Brazilce Glovera Teixeru sejmout hned v prvním kole, rozhodně se tak nestalo. Naopak to pro něj v úvodním kole nevypadalo moc dobře. Procházka šel na zem a Teixera byl mnohem aktivnější. Stejně tak ve druhém kole.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený UFC (@ufc)

Ve třetím kole už rány rozdávaly obě strany. Procházka i s krvavým obočím jasně vyhrál, avšak nepodařilo se mu Teixeru ukončit. Ten měl zase krvavý nos. V dalším kole se Procházka pokaždé úplně neuvěřitelně dostával z dost pro něj špatných situací. Občas to už vypadalo, že prohraje.

Rozhodlo se až v pátém kole. Ale opět to nejdříve vypadalo pro Procházku hůře. Jeho soupeř byl dlouho lepší. V poslední minutě před koncem se Procházka dostal na záda Teixery a škrtil jej. Bojoval velmi zapáleně a dal do toho všechno. Nakonec se mu to vyplatilo a zvítězil!

Zápas byl na body velmi vyrovnaný a možná by nakonec zvítězil Teixera. Ještě před samotným pátým kolem žádný z rozhodčích neviděli jasného vítěze. Procházka však zabojoval a 28 sekund před koncem zvítězil.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený UFC (@ufc)

Přesto, že Procházka zvítězil, jak sám později řekl, nebyl se sebou spokojen na sto procent: „Jedno mě fakt se*e, že jsem nepodal takový výkon, jaký jsem od sebe očekával a do příště musím udělat fakt hodně změn. Ani ne tak, co se týká přípravy, ale toho, s čím chci jít do zápasu. Nešel jsem tam v úplně nejlepším rozpoložení.“

Čerpali jsme z tn.nova.cz, isport.blesk.cz

Reklama