in ,

Na to pozor! Top 10 pracovních míst, kde snadno přiberete na váze.

pixabay.com pixabay.com
Reklama

Nová studie provedená online společností Harris Interactive naznačuje, že profese zahrnující vysokou úroveň stresu mají vyšší procento pracovníků, kteří rychle přibírají na váze. Abych byl upřímný, byli jsme jsme i docela překvapeni, když jsme našli některá z povolání na tomto seznamu. Tak co vy na to?

1. Pracovník v cestovní kanceláři

Tito lidé se musí snažit co nejlépe uspokojit každého zákazníka při plánování a organizaci cest. Proces vyžaduje velký tlak a stres, protože kromě potřeb klientů vždy existují cestovní cíle, kterých musí cestovní kanceláře dosáhnout. Tato role navíc zahrnuje hodiny sezení s klienty.

pixabay.com

2. Advokát

V této oblasti jsou stres a tlak každodenní naprosto běžné věci. Tudíž nepravidelné stravování, nekontrolovatelné porce a velké počty kalorií z této pozice činí jednu z prací, která vám s největší pravděpodobností způsobí přibírání na váze.

pixabay.com

3. Sociální pracovník

Stejně jako u pracovníků cestovních kanceláří, tráví i sociální pracovníci příliš mnoho hodin sezením s klienty. Často jedí u svého stolu a téměř nikdy nemají během pracovního dne příležitost zúčastnit se obědové pauzy, nějakého cvičení nebo jiných fyzických aktivit.

pixabay.com

4. Učitel / učitelka

Když uslyšíte slovo „učitel“, jaký obrázek vás napadne jako první? Osoba sedící u stolu, že? Učitelé někdy sedí u stolu při přednáškách a veškerou administrativní práci provádějí také vsedě: příprava na hodiny, hodnocení, kontrola účasti atd. zase jenom v sedě. To není pro postavu zrovna dobré.

pixabay.com

5. Umělec, designér a architekt

Tato povolání jdou ruku v ruce s pružnou pracovní dobou a samostatnou prací. Jelikož se tito profesionálové většinou spoléhají na kreativitu a inspiraci, nemusí dodržovat přísné časové plány. Totéž platí pro jejich jídlo. Jedí, kdy chtějí, a pracují v sedě.

pixabay.com
Reklama

6. Administrativní pracovník

Další sedavá role, která zahrnuje vždy být připraven pomáhat druhým. Práce je spojena s každodenním přílišným stresem a úzkostí, nemluvě o klasickém příkladu špatného zvyku na oběd: jíst přímo před počítačem.

pixabay.com

7. Vědec

Intelektuál jde často vedle sebe s nedostatkem mobility. Tito profesionálové, kteří příliš touží dozvědět se více a objevovat nové věci, někdy zapomínají na zdravé stravovací návyky. Například v NASA podporují cvičení během pracovní doby a propagují programy proti přibývání na váze.

pixabay.com

8. Policista

Obraz policisty, který jí koblihy, je klasický, že? Ale přemýšleli jste někdy proč? Tato profese je jednou z nejvíce stresujících a to ani nebereme v potaz tu veškerou kancelářskou práci, se kterou se musí vypořádat. Pro tyto lidi je stravování často jediným účinným způsobem, jak bojovat proti stresu.

pixabay.com

9. Marketingový pracovník a průzkumník sociálních vztahů

Toto jsou další příklady pracovních pozic bez pevných plánů. Nemají žádné denní termíny ke splnění nebo denní rutinu, kterou mají dodržovat. Mají hlavně jen události, kterých se musí zúčastnit. Většinou takové akce nabízejí skvělé jídlo, a proto jsou tyto profese na seznamu.

pixabay.com

10. Programátor a IT specialista

Tato profese je kombinací vědecké a tvůrčí sféry. Pracovníci tráví příliš mnoho hodin před počítačem a potýkají se s velkým stresem. Obvykle pracují do pozdních hodin, což vede ke špatným stravovacím návykům.

pixabay.com

Taky vás některé pozice překvapili, že se objevily na tomto seznamu? Například bychom neřekli, že se právě policisté, kteří jsou často v akci, se umístí v top 10. Zato u IT specialistů to za ty roky začíná být součástí jejich profese. Nemyslíte si?

Čerpali jsme z brightside.me

Reklama