in

Ano, tohle opravdu existuje! Top 10 sportů, o kterých jste pravděpodobně neslyšeli.

wonderslist.com wonderslist.com
Reklama

Příliš jsme, dívali se, zahráli si a slyšeli jsme například o fotbale, tenisu, basketbalu, baseballu, ragby a kriketu. Tyto tradiční sporty zná prostě každý. Je však více sportů, ve kterých jde o víc, než jen zasáhnout míč. Po celém světě existuje mnoho neobvyklých sportů, o kterých jste možná neslyšeli nebo je neobjevili. Zde vám představíme seznam 10 sportů, se kterými pravděpodobně nebudete souhlasit, že se skutečně odehrávají.

1. Zápas s olejem

Soutěžící jsou pokryti olivovým olejem, a snaží se zápasit s ostatními.

wonderslist.com

2. Poohsticks

Je to jednoduchý sport, který lze hrát na jakémkoli mostě přes tekoucí vodu. Každý hráč hodí hůlku z mostu a ten, jehož hůl se poprvé objeví na druhé straně mostu, je vítězem.

wonderslist.com

3. Závody postelí

Soutěžící závodí v týmech po pěti plus jeden na posteli. Každý tým si musí zajistit vlastní postel, vyzdobenou v tématu pro daný rok. Postel je na čtyřech kolech, ale musí být také schopna plavat.

wonderslist.com

4. Zorbing

Zorbing je rekreace nebo sport válení se z kopce uvnitř koule, obvykle vyrobené z průhledného plastu. Obvykle se provádí na mírném svahu, ale lze jej také provádět na rovné ploše, což umožňuje lepší ovládání.

wonderslist.com

5. Extrémní žehlení

Extreme Ironing je extrémní a i nebezpečný sport. Lidé, kteří hrají tento neobvyklý sport, jdou na to nejšílenější místo a žehlí oblečení! Mezi taková místa patří například  extrémní výšky, pod vodou, visící z útesů a na vrcholu vozidel.

wonderslist.com
Reklama

6. Nesení manželky

Muž musí uběhnout 253 metrů, přičemž si nese svou ženu na zádech. Závod zahrnuje rozmanitý terén a překonávání překážek na suchu i ve vodě. Cenu pro vítěze je mobilní telefon, a co je důležitější, také získávají váhu své ženy v pivu.

wonderslist.com

7. Soutěž o největší grimasu

Soutěž, kde vyhrává nejošklivější grimasa vytvořená na tváři.

wonderslist.com

8. Šachový box

Šachový box je hybridní sport, který kombinuje šachy s boxováním ve střídavých kolech. Šachový zápas mezi dvěma jednotlivci trvá až jedenáct kol, počínaje čtyřminutovým šachovým kolem a poté dvěma minutami boxu.

wonderslist.com

9. Bossaball

Bossaball je podobný volejbalu, ale zahrnuje také prvky fotbalu, gymnastiky a bojového umění capoeiry. Hra se hraje na speciálně navrženém nafukovacím kurtu s kruhovou trampolínou na každé straně sítě. Je to míčová hra mezi dvěma týmy, z nichž každý se skládá ze 3 až 5 hráčů.

wonderslist.com

10. Sport bez oblečení

K tomu asi ani není potřeba nic dodávat.

wonderslist.com

Tak co, dámy a pánové? O kterých z těchto sportů jste už slyšeli? Nebo jste snad některý z nich už hráli? Nám zní povědomě jen ten Zorbing a dokážeme si představit sport bez oblečení, ale ty ostatní soutěže? To je teda výzva. 

Čerpali jsme z wonderslist.com 

Reklama