in

Na které straně jste vy? Top 10 provokativních jídel, které půlka internetu nenávidí a ta druhá miluje!

Zdroj : adme.ru
Reklama

Na internetu a sociálních sítích jsou hádky na denním pořádku. Vždy tu bude totiž někdo, kdo se vám bude snažit váš názor vymluvit, pošpinit nebo se vám budou snažit vnutit ten svůj. Takové války jsou pak někdy lepší jak film. Věc, která by podle některých neměla ani existovat je mnohdy pro druhé doslova milionová záležitost, za kterou neváhají utrácet nemalé peníze. Dnes vám ukážeme poněkud kontroverzní desítku bizarních jídel, které rozdělili internet na dvě poloviny. Hold čokoláda se slaninou nebo po olivový není pro všechny. A jaký je na to váš názor?

1. Káva s máslem

Podivuhodný nápoj – káva bez mléka a cukru, jen s máslem nebo kokosovým olejem – vynalezl podnikatel Dave Asprey, jehož hlavním cílem je žít až 180 let. Nápad nápoje si vyžádal výlet do Tibetu, kde vyzkoušel Chasuyuma – místní čaj s mlékem a máslem z jaka. Aspri tvrdí, že nápoj pomáhá zhubnout, dodává energii a zvyšuje koncentraci. Jeho společnost doposud přilákala investice ve výši 68 milionů dolarů a mnoho známých osobností, jako je Miranda Kerr a Shailene Woodley. Tento nápoj by se měl konzumovat místo snídaně, a můžete si ho vytvořit sami doma.

Zdroj : adme.ru

2. Pizza s kiwi

Jeden z uživatelů Reddit poslal tuto fotografii na síť s nápisem „Pizza s kiwi z pizzerie v Dánsku, hrozná ohavnost.“ Ten však netušil, že tím strhne lavinu protichůdných názorů.

Zdroj : adme.ru

3. Zmrzlina a hranolky nebo smaženými chipsy.

V jedné z newyorských kaváren se podává vanilková zmrzlina se soleným pečeným jablkem, hranolkami nebo chipsy, a je to jedno z nejoblíbenějších jídel místních. Někteří velcí milovníci této kombinace si ji připravují i doma sami.

Instagram will load in the frontend.

4. Čokoláda se slaninou

Chicagská společnost Vosges Haut-Chocolate vytvořila již několik let úspěšný produkt – tmavou a mléčnou čokoládu se slaninou a uzeným masem. Slanina je upečena a ručně nakrájena na malé kousky, pak postupně vmíchána do čokolády. Výrobci tvrdí, že jeho slaná chuť vyvažuje sladkost čokolády.

Zdroj : adme.ru

5. Olivový džem

Džemy a zavařeniny z černých a zelených oliv s kořením, vínem a sýrem jsou oblíbené v Řecku, Španělsku, Ázerbájdžánu. Některým lidem tento specifický džem připomíná olivové mýdlo, přesto má mnoho příznivců. Obvykle se doporučuje jíst spolu s jogurtem, palačinkami nebo měkkým sýrem.

Zdroj : adme.ru
Reklama

6. Sladké burrito

Cukrovinky z kanadského Montrealu nabízejí burrito jako dezert: místo tortill používají cukrovou votu a pro plnění – různé druhy zmrzliny. Plus křupavá karamelová poleva je jasnou známkou toho, že toto jídlo je určeno pouze pro největší milovníky sladkostí.

Zdroj : adme.ru

7. Snickers s feferonkou

Pikantní „Snickers“ byla vytvořena speciálně pro čínský trh. Pro jají výrobu jsou arašídy smaženy spolu se sichuanským pepřem. Musíte jíst opatrně – zpočátku se její chuť jeví jako obyčejná, ale pak přijde nepopsatelná štiplavost.

Zdroj : adme.ru

8. Černý fermentovaný česnek

Černý česnek k nám přišel z Asie – věří se, že přispívá k dlouhověkosti. Aby česnek získal potřebné vlastnosti, zraje po dobu 30 až 50 dnů při určité teplotě a vlhkosti, díky čemuž získá onu černou barvu, ztratí štiplavou vůni a stane se sladkým. Má se za to, že má antioxidační vlastnosti a zvyšuje imunitu.

Zdroj : adme.ru

9. Čipy s příchutí boršče

Jednou islandský prezident Gwudni Johannesson uvedl, že kdyby měl takové pravomoci, zakázal by pizzu s ananasem. Pak ale uviděl chipsy s příchutí boršče, které se prodávají v Japonsku a již neměl sílu prostestovat proti bizarnosti lidských chutí.

Zdroj : adme.ru

10. Jedlé bubliny nebo lahodná mlha

Britská společnost Lick Me I’m Delicious vytvořila zařízení, které produkuje jedlé bubliny a mlhu se dvěma stovkami různých příchutí. Dříve se společnost proslavila vynalezením zmrzliny s proteinovými medúzy, které svítily ve tmě.

Zdroj : adme.ru

Reklama