V dnešní době stále více lidí přechází na domácí “zemědělské” zahradnictví. Podomácku vypěstovaná zelenina je nejenom ekologičtější než ta ze supermarketu, ale pro spoustu jedinců je to i vcelku zajímavý koníček. Některé druhy jsou sice složitější na pěstování a potřebujete na ně již určité zahradnické dovednosti, jsou však i takové, které zvládnou i amatéři a pokud jste to ještě nezkoušeli, ale chtěli byste, zde najdete deset druhů, u kterých můžete začít!
1. Rajčata
![](https://cdn.pixabay.com/photo/2016/08/01/17/08/tomatoes-1561565_960_720.jpg)
2. Brambory
![](https://cdn.pixabay.com/photo/2016/08/11/08/49/potatoes-1585075_960_720.jpg)
3. Cibule
![](https://cdn.pixabay.com/photo/2016/05/16/22/47/onions-1397037_960_720.jpg)
4. Salát
![](https://cdn.pixabay.com/photo/2016/11/18/13/48/food-1834645_960_720.jpg)
5. Brokolice
![](https://cdn.pixabay.com/photo/2014/10/22/18/34/broccoli-498605_960_720.jpg)
6. Mrkev
![](https://cdn.pixabay.com/photo/2017/06/09/16/39/carrots-2387394_960_720.jpg)
7. Zelí
![](https://cdn.pixabay.com/photo/2018/10/03/21/57/cabbage-3722498_960_720.jpg)
8. Papriky
![](https://cdn.pixabay.com/photo/2020/01/27/15/38/pepper-4797515_960_720.jpg)
9. Jarní cibulka
![](https://m.media-amazon.com/images/I/61JoyWInnwL._SL1500_.jpg)
10. Špenát
![](https://cdn.pixabay.com/photo/2016/05/31/17/06/spinach-1427360_960_720.jpg)
Jedinou nevýhodou může být, pokud bydlíte v paneláku a nemáte přístup k zahradě, protože v květináčích se zelenina pěstuje blbě – s výjimkou rajčete, u nějž však je, jak všichni víme, trochu sporné, zda-li se jedná o zeleninu nebo ovoce. Pokud se rozhodnete se do pěstování nějaké zeleniny pustit, určitě si přečtěte podrobnější podmínky pro úspěšný růst, jak jsme však již řekli, nejsou složité.
Čerpali jsme z wonderslist.com