in

Příběh Alžběty (28 let): Myslela jsem, že láska překoná i kulturní rozdíly.

pixabay.com <a
Reklama

Alžběta neměla v lásce příliš štěstí. Když se poznala s Aarushem, ze začátku si myslela, že kulturní rozdíly mezi nimi jsou příliš veliké. Po nějaké době se do sebe ale zamilovali a začali spolu chodit. Alžběta myslela, že už ji nic překvapit nemůže. Pak ale přišel šok. 

Aarushe jsem poznala během cestování po Evropě. Také cestoval sám a tak jsme oba trochu pozměnili itinerář, abychom spolu mohli strávit více času. Líbil se mi od začátku, ale po špatných zkušenostech s muži by mě ani nenapadlo, dát se s ním dohromady. On mi dal najevo, že o mě má zájem ale zároveň mi nechá volnou ruku. Nakonec jsem neodolala.

Tak začal nejhezčí vztah, co jsem kdy měla. Shodli jsme se na tom, že chceme ještě nějakou dobu cestovat, vždy si najít práci na několik týdnů nebo měsíců a pak se přesunout dál. Zároveň jsme oba pracovali distančně, odkudkoliv, takže jsme si mohli i užívat krásných lokalit. Nikdy jsme se nehádali a přitahovalo nás to k sobě pořád jako na začátku.

pixabay.com

Tisíc a jedna noc

Nejdřív jsem si myslela, že nám to nikdy nemůže vyjít, jelikož jsme tolik odlišní, když jsme ale takhle fungovali už dva roky, začali jsme mluvit o budoucnosti. Chtěli jsme život na cestách co nejdéle ale taky si oba přáli krásnou svatbu s rodinou a přáteli. Mluvili jsme o dětech a o tom, jak budou vyrůstat alespoň se třemi jazyky. Byla to pohádka.

Nějakou dobu poté, co jsme oslavili dvouleté výročí, mi Aarush oznámil, že musí na nějakou dobu za rodinou, kvůli nějaké nouzové rodinné situaci. Trochu mě mrzelo, že jsem nemohla jet s ním, ale slíbili jsme si, že příště už to určitě vyjde. Celou dobu, co byl v rodné zemi, jsme si psali a volali a já si byla jistá, že je všechno v pořádku. Když se však za mnou vrátil, hned jsem věděla, že je něco špatně.

Oznámil mi, že zatímco navštěvoval rodinu, zjistil, že pro něj rodiče vybrali ženu, kterou by si měl vzít. Prý se jim snažil vysvětlit, že jeho srdce je už zamluvené, ale o tom nikdo nechtěl ani slyšet. V jejich kultuře je běžné, že se sňatky domlouvají mezi rodinami a ta jeho je obzvlášť konzervativní, takže odmítnutí by znamenalo, že ho vydědí a už s ním nikdy nepromluví.

pixabay.com

Láska hory přenáší… nebo ne?

Celý rozhovor jsem probrečela. Byla jsem si jistá, že by mě a mojí rodiny jeho rodiče schválili, kdyby si s námi jen mohli promluvit. Byla jsem ochotná se naučit jeho řečí a přejít na jeho víru. Podle něj by to ale nestačilo. Miluje mě, ale svojí rodinu taky a nemůže se jich vzdát, hlavně svých mladších sourozenců, s kterými by měl zakázaný kontakt. Se zasnoubením souhlasil a při příští návštěvě se ožení. To ale ještě nebylo všechno.

Na závěr mi řekl, že tu ženu nemiluje a nikdy nebude, a ona se prý bude doma starat o jeho rodinu, zatímco on bude dál vydělávat na cestách. Chtěl by tedy, abych pokračovala v cestování s ním a žila s ním, jako jeho žena, až na to, že bych si ho nikdy nemohla vzít nebo s ním mít rodinu. Že je tohle naše jediné řešení mi láme srdce, vždycky jsem myslela, že láska přemůže všechno.

Reklama