in

„Jsem Maddie McCann!“ Tvrdí mladá dívka a chce to dokázat testem dna.

instagram.com instagram.com
Reklama

O případu ztracené holčičky Maddeleine McCann slyšel celý svět. Jeden z nejvíce mediálně známých případů by mohl být nyní po letech vyřešen. Objevila se totiž mladá dívka z Polska, která tvrdí, že to právě ona je ztracená Maddie. Chce to všem dokázat. Založila si Instagram iammadeleinemccan, kde shromažďuje důkazy a snaží se lidi přesvědčit o tom, že je dávno ztracené holčičce podobná. Díky profilu se stala velice rychle známou, sleduje ji už přes jeden milion lidí. Je to skutečně ona nebo se jedná o podvod?

Jednadvacetiletá dívka z Polska se jmenuje Julia Wandelt. Její Instagram @iammadeleinemccan sleduje každým dnem víc a víc lidí. A není se čemu divit, když přidává fotky a důkazy o tom, že by mohla být zmizelá holčička z Británie. Hlavním poznávacím znakem malé Maddie byla nezvyklá skvrna na duhovce, kterou má Julie na stejném místě, ale o dost světlejší. Vyfotila rovněž pár stejných mateřských znamének jako měla na fotkách Maddie.

Případ zmizení se stal už před více jak patnácti lety. V roce 2007 byla na dovolené s rodiči v portugalském Algarve. Ti ji nechali samotnou na pokoji společně s dalšími dětmi a mezitím byli v restauraci na večeři. Odtamtud beze stopy zmizela. Pátrání bylo neúspěšné a dodnes se neví, kde by mohla Maddie být i když policie předpokládá, že je dávno po smrti. Hlavním podezřelým v jejím případě je německý pedofil Christian Brückner.

Julia na svém profilu dále porovnává fotky sebe a rodičů McCannových, se kterými se díky profilu a sdílení lidí údajně spojila. Byl to její cíl, aby mohla podstoupit test DNA a svou teorii tak dokázat bez jakékoli pochybnosti. “Rodina nenechává nic náhodě, je ochotna prověřit všechny možné stopy,” uvedl podle britského deníku zdroj blízký rodině McCann. Lidé se přesto ptají, proč nezačala něčím jednodušším a nepožádala o test DNA nejdříve své rodiče. Dokázala by tak, že není jejich dcera a mohla být o krok blíž. Na to však Julia odpověděla, že si to její rodina nepřeje a nechce test podstoupit. Ale ví o tom vůbec? Pochybností je víc než dost.

Julia o tom kdo vlastně je, začala pochybovat až nedávno. O případu zmizení holčičky se měla dozvědět od své babičky. Pokud jste se zarazili nad věkem máte pravdu, že nesedí. Julia má jednadvacet ale Maddie by dnes bylo devatenáct. Julia však tvrdí, že si svým věkem není jistá a čeká na zmíněný test DNA. Německá policie tvrdí, že důkazy o tom, že Maddie přežila nejsou a jsou tedy přesvědčeni, že je zřejmě už po smrti.

Na závěr si ještě počkáme, ale pokud se by se prokázalo, že je Julia skutečně ztracená Maddie, bylo by to neskutečné a úžasné. Kde byla a jak se dostala k rodině v Polsku, bychom se jistě také postupně časem dozvěděli. Ale lidé jsou skeptičtí. Není to poprvé co se objevila žena s tím, že je možná Maddie. Nikdy se to však nepotvrdilo, šlo jen o náhodnou podobnost vzhledu.

Co myslíte bude to tentokrát jinak?

Tématem jsme se inspirovali na antiyoutuber.cz, tn.nova.cz

Reklama