in

Příběh Eduarda (18 let): Odmítl jsem pomoci bratrovi s početím dítěte. Teď je proti mě celá rodina!

pixabay.com
Reklama

Eduard slíbil svému bratrovi Maxovi nezvyklou výpomoc. Když však zjistil, co by to obnášelo, velmi rychle si to rozmyslel. Jeho rodina na jeho změnu názoru reagovala velmi negativně a on neví, co si počít. 

Můj bratr Max (40 let) s manželskou Danuší (35 let) se spoustu let pokoušeli o dítě, bohužel bezvýsledně. Přesto se nevzdávají nadějí a o adopci nechtějí ani slyšet. Před několika týdny za mnou bratr přišel s tím, jestli bych byl ochotný poskytnout svoje sperma. Dokonce by mi za to i velmi dobře zaplatili. Bylo mi jeho i Danuše moc líto a tak jsem souhlasil. To jsem ale nevěděl, do čeho se pouštím.

pixabay.com

Nečekaná podmínka

Oba jsou silně věřící a věří, že početí by mělo být přirozené. Jejich řešením tedy bylo, že bych s měl mít s Danuší sex. To jsem ani v nejšílenějším snu nečekal! Podle nich je to pro dítě nejzdravější a podle jejich víry nejmorálnější řešení. Pro mě je to však naprosto nepřijatelné. Už to oznámili celé rodině a všichni jim gratulují k vymodlenému miminku. Všechny tetičky i strýčkové už to berou jako hotovou věc. Nejsem si jistý, že zmínili, jak k tomu má podle nich dojít.

Reakce rodiny mě zaskočila

Když jsem před rodiči naznačil, že do toho možná nepůjdu, dostalo se mi hrozné reakce. Naše matka brečela, jaký jsem sobec, a otec mi řekl, že je to moje povinnost jako bratra. Vypadali, že mě vydědí. Nechtěl jsem, aby situace eskalovala, a tak jsem od tématu odpustil.

Od té doby je mezi námi nálada hrozně napjatá a já vím, jak moc by byli zklamaní. Hned jsem dostal několik zpráv od příbuzných, kteří byli na straně mých rodičů. Když jsem o tom mluvil s Maxem, také se rozplakal, že ho Danuše opustí, a že už jim mnoho času nezbývá. Cítil jsem se hrozně.

pixabay.com

Co dál?

Nechci s Danuší spát. Jsem vlastně ještě panic a přitahují mě muži, což nikdo v mé rodině neví a já nejsem připravený jim to sdělit. I kdyby se mi líbily ženy, spát s manželkou vlastního bratra, která je o téměř dvacet let starší než já, mi přijde zvrácené. Od té doby, co jsem bratrovi tuhle laskavost slíbil, se mě několikrát pokusila svést. Myslím, že to celé vymyslela ona. Nevím co mám Maxovi a rodině říct. Zatím se od něj a Danuše jen držím co nejdál. Bojím se reakce rodiny.

Reklama