in

Záhadný případ nezvěstného studenta: Nehoda, nebo promyšlený zločin?

instagram.com
Reklama

Na konci loňského roku to bylo 20 let, co zmizel teprve dvacetiletý student politických věd Joshua Guimond. Josh navštěvoval Univerzitu Svatého Johna v americkém Collegeville ve státě Minnesota a podle jeho přátel to byl velmi milý, inteligentní mladý muž, který toho měl hodně dokázat. K tomu však už nedošlo, jelikož v říjnu roku 2002 zmizel téměř beze stopy. 

Osudové noci Josh popíjel s několika přáteli, když se najednou zvedl od stolu a bez rozloučení odešel. Od té doby už ho nikdo neviděl a po 24 hodinách po něm bylo vyhlášeno pátrání. S hledáním pomáhalo kolem 250 dobrovolníků, ale nikomu se nepodařilo objasnit, co se s Joshem stalo.

Existuje několik teorií, kterými se policie zabývala. Poslední stopa, kterou zachytil policejní pes, byla na mostě, je tedy možné, že v přiopilém stavu spadnul do řeky. Pátrání v řece i v okolních jezerech však nic nepřineslo. Kolem Joshova zmizení se navíc objevilo několik skutečností, které naznačují, že mohl být obětí trestného činu.

Ve stejném období v okolí zmizeli další dva mladí studenti, Chris Jenkins a Michael Noll. Nepodařilo se však dokázat žádnou spojitost mezi těmito třemi muži. V té době se také na kampusu univerzity, kterou Josh navštěvoval, řešil případ několika mnichů, kteří byli obviněni ze sexuálního zneužívání. Josh se o tuto problematiku zajímal a dokonce o ní měl napsat práci. Jeho počítačové soubory však někdo nedlouho po jeho smrti vymazal. Jeden ze psů zachytil Joshovu stopu práve u kláštera, kde mniši pobývali, ale i tam vyšetřovatelé skončili ve slepé uličce.

Z Joshova počítače detektivové také zjistili, že se Josh vydával na internetových seznamkách za ženu a domlouval si schůzky s muži. Policie tedy zkoumala i teorii, zda se ten večer Josh s nějakým mužem nesešel. Bohužel ani na to se nenašli žádné důkazy. Dodnes se neví, co se s Joshem stalo a jeho rodina i přátelé stále doufají, že někdy naleznou odpovědi. Co si o jeho zmizení myslíte vy?

Inspirovali jsme se na Unsolved.com

Reklama