in

Vdechli jim nový život! 10+ lidí a jejich předělávky starých kusů oblečení.

reddit.com reddit.com
Reklama

Všechno, co používáme se v průběhu času opotřebovává a platí to i pro oblečení. Některé kusy mohou při správném používání vydržet i několik let, spoustu lidí však oblečení mění dřív kvůli tomu, že jim již nesedí a nebo ho zkrátka chtějí vyměnit. Někdy však stačí pouze předělávka a ze starého kusu oblečení se může stát na první pohled úplně nový kousek. Pokud chcete vidět několik příkladů zdařilých předělávek, tak pokračujte dále!

1. Z jednoho dílu dva.

Přemýšlela jsem, jak by se ještě dala využít tato flanelová košile. Vyrobila jsem si z ní dvojdílný set crop topu a sukně a najednou vypadá daleko lépe.

2. Moje první šití.

Řekla jsem si, že zkusím pomocí šití z noční košile vyrobit společenské šaty. Na to, že to byl první pokus, to dopadlo více než dobře.

3. Někdy stačí málo.

Zde v podstatě stačilo pouze změnit střih. Trvalo to cca dvě hodiny a výsledkem toho je set, který vypadá jako nový.

4. Více než 20 let se nenosil.

Tento svetr ležel ve skříni od roku 1996. Napadlo mě, že bych z něj mohla vyrobit overal pro svoje dítě a povedlo se!

5. Transformace šatů ze sekáče.

V sekáči jsem sehnala tyto šaty, napadlo mě však, že by šly vylepšit. Zkrácením a dalšími úpravami jsem z nich udělala opravdu slušivý kousek.

Reklama

6. Další šaty ze sekáče.

Líbily se mi, ale byly pro mě moc velké. Chtělo to tedy nějaké zmenšení a to vyšlo na jedničku, jak můžete vidět na druhé fotce.

7. Košile mého přítele.

Můj přítel měl doma tuto košili, kterou již dlouhou dobu nenosil. Rozhodla jsem se tedy, že si z ní vyrobím tento crop top.

8. Z polo košile dvojdílný set.

Na první pohled by člověk ani neřekl, že z této košile půjde vyrobit takový stylový set. S trochou snahy a šikovnosti to však je možné.

9. Roztomilý obleček pro dceru.

Staré sako a povlečení, co by se z toho tak dalo udělat? No myslím si, že tento obleček pro dcerku se mi dost povedl.

10. Domácí top střihu bustier.

Použila jsem tuto retro hedvábnou halenku, abych si vyrobila tento top. Použila jsem i vyztužení a musím říct, že to dopadlo skvěle.

11. Šaty z osmdesátek.

Vzala jsem si tyto květinové šaty z osmdesátých let  a udělala jsem si z nich tyto podzimní šaty. Malá změna, ale podstatná!

12. Z noční košile společenské šaty.

A ještě jedna předělávka noční košile, opět z ní vznikly společenské šaty a opět se jedná o velmi zdařilou předělávku.

 

Jak vidíte, u starších kousků oblečení to ještě nutně neznamená, že už nemohou být stylové. Někdy se i z jediného kusu dá vyrobit takový outfit, který by vás ani nenapadl a člověk, který ho uvidí by taky nejspíš neřekl, co to bylo dříve.

Čerpali jsme z brightside.me

Reklama