in

Ulice… vyhrocení šikany! Bude i střelba?

Reklama

Diváci televizního seriálu Ulice jistě zaznamenali situaci ohledně Gábiny Pumrové a jejího syna Šimona. Šimon v poslední době čelí ve škole šikaně ze strany dvou starších spolužáků. Kam až může taková šikana zajít?

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Ulice (@uliceserial)

Šimon se s Gábinou přistěhovali z Německa zpět kvůli její nemoci. Bohužel ho nečekali lehké chvíle. Pověsili se na něj dva otravní starší spolužáci a začali mu dělat peklo na zemi. Ze začátku pouze řeči, nadávky a zesměšňování. Jednou mu zničili koloběžku – přebarvili mu ji na růžovo. A zašlo to bohužel i dál. Brali mu svačiny, vyžadovali po něm peníze a různé další činnosti, které si např. natáčeli na video, aby ho mohli nadále vydírat.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Ulice (@uliceserial)

Nutili Šimona, aby se zúčastnil zápasů, které si plánují starší žáci i z ostatních škol a nutí tak svoje oběti bojovat proti sobě. Poprvé se Šimonovi podařilo utéct a souboji se vyhnout. Bohužel ho čekala od agresorů tvrdá odplata a pomsta, za jejich prohrané peníze v zápasu. Druhému zápasu se bohužel už Šimonovi vyhnout nepodařilo, a tak byl donucen, pod pohrůžkou fyzického násilí zbít mladšího chlapce.

Situace se opravdu vyhrotila a Šimonova psychika na tom byla velmi špatně. A tak v dalším díle, kde se pokusil znovu o záškoláctví, přišlo zkratkovité jednání. Ve chvíli, kdy dorazil domů Jirka Herman a odložil zbraň na stůl v kuchyni (v domnění, že nikdo není doma) se zdrcený chlapec rozhodl jednat a svůj problém vyřešit. Odcizil policistovi zbraň a vydal se s ní do školy, kde ji namířil přímo proti dvěma agresorům. Díky bohu dorazil do školy Jirka včas a Šimonovi v činu zabránil. Následně zjistil, že zásobník ze zbraně byl vyndaný, že chlapec opravdu jednal jen ze zoufalství a chtěl situaci vyřešit.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Ulice (@uliceserial)

Rozjelo se pátrání, výslechy a vzájemné sebeobviňování dospělých. Dokud se sám nepřiznal,  nikdo z dospělých netušil, co ho k takovému zoufalému činu vedlo. Ředitel školy bohužel zatím nenachází důkazy, které by šikanu v prostorách školy potvrzovaly a bude muset potrestat i Šimona za ohrožení spolužáků. Naštěstí důkaz objeví Radek Mastný, dědeček Šimona. Přihlásí se do hry, kterou hraje se Šimonem a dostane se k videu, kde je zřejmé, že Šimona tito dva opravdu velmi trápili.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Ulice (@uliceserial)

Téma šikany je velmi citlivé a také rozšířené téma. Je třeba na něj velmi upozorňovat, aby se podařilo co nejvíce šikanu eliminovat. Je to velmi závažná činnost, která může vést k zoufalým činům, dokonce až k vraždě či k sebevraždě. Bohužel je třeba zaměřovat se jak na oběti, tak na agresory. Každý agresor totiž většinou má nějaký důvod, proč se takto ke slabším jedincům chová. Kde pramení agresivní chování dětem vůči sobě? Setkali jste se se šikanou ve svém okolí?

Inspirovali jsme se na voyo.cz

Reklama