in

Rodina vydražila dva kufry, doma v nich našli mrtvoly!

pixabay.com
Reklama

Představte si, že se účastníte internetové aukce. Získáte zboží z opuštěných skladovacích jednotek, podobně jako v televizní Válce skladů nebo Mistři aukcí, jen přes internet. Jakmile vám zboží přijde domů, vše si projdete, zhodnotíte. Mezi věcmi však objevíte také dva kufry. Po jejich otevření vás čeká šok. Nejsou tam žádné šperky ani oblečení. V každém z nich je jedno malé lidské tělo. Okamžitě voláte policii…

Bohužel je to skutečný příběh jedné rodiny z Nového Zélandu. Rodina vydražila spoustu věcí do domácnosti, osobní věci a mezi nimi i kufry s těly. Po tom, co v kufru těla objevili, ihned kontaktovali policii. Ta v pátek zahájila vyšetřování. Podrobnosti však zveřejnila až tento čtvrtek.

Policie uvedla, že v kufrech našli dvě děti ve věku mezi pěti a deseti lety. Vzhledem k tomu, že ve skladu musely ležet tři nebo čtyři roky se nedá věk přesněji určit. Vyšetřování je zatím na začátku, ale bude důkladné.

Detektivní inspektor Tofilau Faamanuia Vaaelua řekl, že je se snaží těla identifikovat. Vzhledem k jejich stáří to nebude jednoduché, ale jelikož kufry obsahovaly osobní věci, zřejmě jim tento fakt může pomoct. Získat kamerové záznamy ze skladiště staré čtyři roky bude taky problém.

„Vyšetřovací tým pracuje ze všech sil, aby poslal před soud osobu nebo osoby, které jsou za smrt těchto dětí zodpovědné. Bez ohledu na to, kolik let sloužíte, vyšetřovat děsivé případy, jako je tenhle, není nikdy snadný úkol,“ uvedl Vaaelua.

Sám je otcem malých dětí, ale je to jejich práce, kterou musí zvládnout. Když jde v případu o děti, nikdy to není snadná práce. Je to vždy hodně těžké.

Rodina, která kufry našla nemá s případem nic společného. Na tak hrůzný zážitek však zřejmě nikdy nezapomenou. Policie spolupracuje s Interpolem a zahraničními policisty. Snad se případ brzy vyřeší a viník bude potrestán.

Čerpali jsme z abc.net.au

Reklama