in

Video: Jak ušetřit za pohonné hmoty? 5 jednoduchých rad!

tiktok.com
Reklama

Od doby, co mezi Ukrajinou a Ruskem začaly boje, tak začalo i šílenství kolem pohonných hmot. Všechno to začalo tím, že byl zdražen barel ropy o pár amerických dolarů a tím pádem začala cena pohonných hmot lehce stoupat. Zafungovalo však davové šílenství, které to ještě více zhoršilo. Proč? A jak na pohonných hmotách ušetřit? To se dozvíte dnes!

Jak jsme již říkali, cena za pohonné hmoty začala růst, kvůli zdražení o pár USD na jednom barelu. Jen tohle však zdražování neovlivnilo. Zafungoval zde i obyčejný Hyenismus – vydělávání peněz na lidech v nouzové situaci. Lidé kvůli válce a rostoucí ceně ropy začali totiž nakupovat benzín a naftu ve větší míře a toho samozřejmě vedení čerpacích stanic využilo a i když nebylo ani zdaleka nutné tak moc zdražovat, udělali to.

Proto nyní, i když cena ze jeden barel ropy klesá v řádech desítek USD, tak i tak se u nás ceny stále navyšují a nebo alespoň nemají žádnou snahu klesat. Jak ale tuto situaci přežít, než to náš stát napraví a začnou ceny za benzín a naftu opět klesat? Na toto téma tu máme jedno TikTok video, které jsme s vámi museli sdílet!

 

@shetalkscars Rising Fuel Prices & How To Save £££💰 #ukcar #fuelcrisis #ukcars #carsuk #ukdriver #ukdrivers #driversuk #newsuk #uknews #ukcarcommunity ♬ Einaudi: Experience – Ludovico Einaudi & Daniel Hope & I Virtuosi Italiani

Jelikož je ale video v angličtině, zde máte jeho shrnutí:

1. Ukliďte si v autě.

Sice to zní jako maličkost, která na to nemůže mít žádný vliv, ale jde tu o snížení hmotnost auta. A logicky, čím menší je hmotnost vašeho auta, tím menší spotřebu bude mít.

2. Dofoukněte pneumatiky, jak mají být.

Díky podhuštěným (málo nafouknutým) pneumatikám vzniká zbytečně větší valivý odpor a motor tak musí pracovat daleko více, než by bylo potřeba.

3. Tankujte za pár stovek.

Proč si nenatankovat plnou nádrž, když byste ještě mohli stihnout levnější vlnu pohonných hmot? Tento bod jde ruku v ruce s bodem číslo jedna. Čím plnější nádrž, tím těžší auta a to přeci nechceme.

4. Vypínejte motor, když nemusí nutně běžet.

Tím nechceme říci, abyste jej vypínali i při čekání před přechodem pro chodce (to by vedlo spíše ještě k většímu zvýšení spotřeby), ale prostě a jednoduše, když auto nemusí být nastartované, tak jej vypněte.

5. Nejezděte zbytečně rychle.

I když tuto radu známe naprosto všichni a je stará snad jak samotný automobilový průmysl, nesměli jsme na ni zapomenout. Rychlá jízda logicky vede k vyšší spotřebě, ale tím nechceme říci, že byste měli jezdit 50km/h na místech, kde je například povolená rychlost 90km/h. Rychlostní předpisy se musí dodržovat a provoz zbytečně nezdržovat.

 

Tohle byly slibované rady a tipy, jak ušetřit. Víme, že se jedná spíše o maličkosti, ale pořád lepší něco, než nic. No ne? Omlouváme se proto těm, kteří si mysleli, že tu naleznou nějakou kouzelnou formuli nebo způsob, jak za 200Kč jezdit celý rok. 😀 

Nyní nám už nezbývá nic jiného, než jen počkat, až zakročí naše vláda, kvůli zbytečnému navyšování cen a až se celkové ekonomická situace alespoň částečně vrátí do původních kolejí.

A co vy a pohonné hmoty? Jaký rekord drží vaše oblíbená čerpací stanice?

Reklama