in

Jak vypadat lépe? Top 10 jednoduchých pravidel, které vás v oblékání dovedou k dokonalosti.

Zdroj : brightside.me
Reklama

Lidé, kteří se oblékají do práce stejně jako jejich šéfové, dostanou povýšení mnohem rychleji. Koneckonců, lidé mají tendenci soudit knihu podle obalu a jsou přitahováni k lidem se stejným stylem. To neznamená, že bychom všichni měli vypadat stejně. Můžeme však dodržovat pravidla, která vyhovují všem a pomáhají nám vypadat lépe. Zde máte přesně 10 takovýchto typů.

1. Dodržovat správné proporce.

Vizuálně rozdělte svou postavu na 3 části. Vrchní část by měla být 1/3 celé délky vašeho těla a zbývající 2/3 by měla zůstat pro kalhoty nebo sukni.

Zdroj : brightside.me

2. Nadměrné oblečení.

Nadměrné oblečení vypadá lépe, když je zasunuto vpředu do kalhot či sukně. To zdůrazní pas a bude vypadat štíhlejší.

Zdroj : brightside.me

3. Hlídejte si délku rukávů.

Rukáv by měl končit poblíž zápěstí. Rozdíl mezi rukávy košile a saka by měl být 1,5-2 cm.

Zdroj : brightside.me

4. Kotníkové boty.

Nošení kotníkových bot s krátkou sukní vám může vizuálně zkrátit nohy. Lepší je nosit je s džíny, kalhotami nebo dlouhými sukněmi, pokud máte rádi kotníkové boty.

Zdroj : brightside.me

5. Kapesník v náprsní kapse.

Pokud máte pochybnosti o barvě vašeho kapesníčku, vyberte si bílou. Je to univerzální barva, která vyhovuje všem. Je také lepší neladit barvu vaší kravaty právě s barvou kapesníčku. Místo toho by se měli navzájem doplňovat.

Zdroj : brightside.me

Reklama

6. Kombinování doplňků.

Nepřehánějte to s nimi. Nehodí se nosit více než 3 doplňky. Mohou to být brýle, náhrdelník, klobouk, brož, náušnice nebo šála. Vyberte si 3, které se vám nejvíce líbí a zkombinujte je.

Zdroj : brightside.me

7. Tajemství dokonalého kabátu.

Před zakoupením kabátu v obchodě si oblékněte teplý svetr. To vám pomůže vybrat kabát, který nebude příliš těsný nebo krátký.

Zdroj : brightside.me

8. Punčocháče.

Vyberte si punčocháče, které odpovídají vaší kůži, aby byly neviditelné. Neměli by mít opálení a ani by se neměli lesknout. Černé punčocháče by měly být vybírány na základě tloušťky vašeho oblečení. Čím teplejší máte oblečení, tím hustší černé punčocháče se k tomu hodí.

Zdroj : brightside.me

9. Délka kalhot.

Kalhoty pro muže by měli ideálně končit u kotníků. Tak aby lem kalhot nezakrýval vaše boty. To vám pomůže vypadat vyzráleji.

Zdroj : brightside.me

10. Jedna barva.

Neoblékejte se do jedné barvy. Když už, tak je lepší, když používáte různé odstíny jedné barvy.

Zdroj : brightside.me

Reklama