in

KVÍZ: Patříte do KUCHYNĚ? GURMÁNSKÝ kvíz!

Reklama

Jsi správný gurmán? Jistě to nebude nic těžkého. Alespoň pro ty, kteří rádi jedí, vaří, listují kuchařkami a sledují kuchařské pořady v televizi. Udělej si náš test kuchaře a zjisti, jak na tom jsi. Tak s chutí do toho!

  • Question of

    Při přípravě španělského ptáčka nepoužijeme:

    • česnek
    • hovězí maso
    • slaninu
    • okurku
  • Question of

    Kterou bylinku používáme v kuchyni pod názvem oregano?

    • dobromysl
    • tymián
    • pelyněk
    • mateřídouška
  • Question of

    Jaké jídlo ti přinesou, když si objednáš kaplickou cmundu?

    • bramborák se zelím a uzeným masem
    • bramborovou polévku s koprem
    • plněné bramborové knedlíky s uzeným masem, zelí
    • bramborák bez přílohy
  • Question of

    Jaká je základní surovina pro přípravu škubánků?

    • brambory
    • kyselé mléko
    • petržel
    • vajíčka
  • Question of

    Jaký pokrm je na obrázku?

    • katův šleh
    • lečo
    • moravský divoký šíp
    • lasagne
  • Question of
    Reklama

    Jaké koření roste na vavřínu?

    • bobkový list
    • skořice
    • majoránka
    • kmín
  • Question of

    Který pokrm nepochází z české kuchyně?

    • pečené vepřové koleno
    • tlačenka
    • žemlovka
    • bramborová polévka
  • Question of

    Jaké je jiné slovo pro rebarboru?

    • reveň
    • plevel
    • višeň
    • břeň
  • Question of

    Jihočeskou nivu, olomoucké tvarůžky nebo třeboňského kapra spojuje:

    • chráněné zeměpisné označení
    • zaručení tradiční speciality
    • chráněné označení původu
    • nice je nespojuje
  • Question of

    Jak se nazývá hluboká pánev pro přípravu asijských pokrmů?

    • wok
    • pok
    • mok
    • bog

Reklama