in

Ostuda TV Nova: Co způsobila chybná odpověď označena jako správná?

youtube.com
Reklama

Všichni jsme jen lidi a i do vědomostní soutěže v televizi se občas může vloudit chybička. Zvláštní ale je, že si toho nevšiml moderátor, soutěžící ani lovec Jiří Martínek alias obávaný Doktor Vševěd. Ten totiž většinou zná odpověď skoro na všechno a jeho všeobecný přehled je až neuvěřitelný. Když se soutěž začala vysílat, spekulovalo se také o tom, zda je soutěž poctivá a zda jsou lovci opravdu tak chytří nebo je to jedna velká lež.

Jedna kvízová otázka nabízela v pořadu Na lovu hned tři možnosti ale ani jedna z nich nebyla správná. Všimli si toho jako první diváci a hned o tomto problému začali diskutovat na sociálních sítích. Otázka zněla: Ve kterém z Menzelových filmů nehrál Jiří Schmitzer?

V nabídce byly tyto možnosti: Postřižiny, Slavnosti sněženek, Vesničko má, středisková. Problém je ten, že pan Schmitzer hrál ve všech těchto snímcích. Ve filmu Postřižiny si zahrál správce pivovaru a ve Slavnostech sněženek hospodského.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Televize Nova (@tvnovaofficial)

Tyto dva filmy byly jasné i moderátorovi Ondřeji Sokolovi. Jak po zodpovězení otázky řekl i sám soutěžící, vylučovací metodou zvolil komedii Vesničko má, středisková. Úplně stejně o otázce uvažoval také lovec Doktor Vševěd. „Ve Vesničce jsem ho nikde neviděl,“ zdůvodnil, proč označil třetí odpověď.

Jenže to nebyla pravda. Teda možná, že ho lovec nezaznamenal, ale Schmitzer se ve filmu skutečně objevil. Nebyla to nikterak velká role a možná i proto si ho nepamatoval. Jednalo se o malou roli policisty. V té mimo jiné s Rudolfem Hrušínským řešil nehodu, při které byl na poli přejetý legendární Drápalík.

Chybná odpověď sice byla označena za správnou, ale naštěstí tím soutěžícímu nebyla způsobena žádná škoda. Mohlo se klidně stát, že by tím přišel o nahrané peníze a to by se mu po zjištění tohoto faktu asi moc nelíbilo. Chybu neudělal ani moderátor Ondřej Sokol, ten má totiž otázky i odpovědi dopředu připraveny od produkce. Otázka zřejmě měla být jen jinak formulovaná.

Televize Nova se za svou chybu omluvila. „Děkujeme za upozornění, Jiří Schmitzer ve filmu Vesničko má, středisková hrál. Jednalo se o malou roli policisty. V Postřižinách a ve Slavnostech sněženek hrál hlavní postavy. Jednalo se tedy o nepřesnou formulaci otázky a za to se divákům omlouváme. Soutěžící touto naší chybou naštěstí nebyl poškozen,“ napsal Super.cz Daniel Maršalík z PR oddělení Novy.

Čerpali jsme z super.cz

Reklama