in

Příběh Radovana (35): Moje žena mě bije, i přesto ji miluji!

pixabay.com
Reklama

Radovan se svojí ženou Tamarou se poznali jako velmi mladí lidé. Ihned od počátku jejich vztahu to byla velká láska. Postupem času se zamilovaný pár stal párem manželským. Také mají společně dvě dospělé dcery. Nicméně postupem času se z klidného rodinného hnízda stalo peklo, ve kterém se muži i dcerám velmi obtížně žije. I přesto jsou rozhodnuti situaci neřešit a žít v tom i nadále.

Alkohol…

S Tamarou jsme se seznámili už na střední škole. Ihned jsme se zamilovali a věděli jsme, že spolu chceme zůstat na věky. Náš vztah byl velmi intenzivní a Tamara byla vždy mojí velkou a jedinou láskou. Když otěhotněla, ihned jsem věděl, že tahle žena, bude mojí navždy. Tak jsme se vzali. Narodila se nám krásná dcera a po dvou letech se nám zadařilo po druhé. Máme dvě krásné holčičky. Vše se zdálo přímo pohádkové, než dcery dospěly a Tamara začala svůj smysl života hledat v alkoholu.

Z počátku to vypadalo, že jde jen o nevinné popíjení o víkendu. Bohužel množství alkoholu se stále více stupňovalo. Tamara přestala mít kontrolu nad sebou i nad svým zdravým uvažováním. Začala si vymýšlet různé bludy o tom, jak jsem jí nevěrný, nebo o tom, jak ji před přáteli a rodinou pomlouvám. Bohužel vždy této své představě zarputile věřila a také mi to dala náležitě najevo. Z počátku křikem, vydíráním a ignorováním. Nakonec došlo i na násilí.

pixabay.com

Jen tak na oko.

Tamara se vždy opila a přišla s nějakým nápadem, co se jí zrodil v hlavě a nikdo jí to nedokázal vymluvit. Dokáže vždy sama sebe vytočit neuvěřitelným způsobem. Když dojde na nejhorší, neudrží se a zaútočí na mě i fyzicky. Jednou na mě zaútočila i na veřejné akci našeho města před všemi našimi přáteli i rodinou. Vzhledem k tomu, že jsem muž, snažím se veškeré její hysterie tolerovat a fyzicky se nebráním. Ve chvíli, kdy se pokusím jí alespoň zabránit ve fyzickém útoku, vše otočí proti mě a osočí mě z fyzického týrání.

Naše dcery tomu všemu přihlížejí, ale nikdo z nás nedokáže nic udělat. Tamara ovládá kompletně celou rodinu, a pokud není po jejím, je obrovské zle. Je schopna semnou půl roku v kuse nemluvit nechat mě spát na gauči, i přesto že mám velmi fyzicky náročnou práci. Nikdo z rodiny podrobně situaci za zavřenými dveřmi nezná a ten kdo ji tuší, je z našeho dosahu velmi rychle odstraněn. Tamara si dává velmi dobrý pozor, aby před všemi vypadala jako příkladná žena, ale za zavřenými dveřmi je úplně jiný člověk. Navrhl jsem jí i léčbu.

Léčbu ale manželka odmítla. Její jednání vůči mě i dcerám jí přijde naprosto normální. Jakýkoliv pokus o změnu se setkal jen se zlým koncem. Bohužel terorizuje mě i dcery a já nemám sílu na to odejít. Nikdy jí neopustím, protože i přes všechny křivdy a fyzické útoky, kterých se na mě dopustila ji stále miluji. I přesto, že mě zlomila navždy bude moje velká a jediná láska.

Reklama