in

Vlkodlaci neexistují, ale co takhle stát se vlkem? Muž z Japonska ví své!

twitter.com pixabay.com
Reklama

Není to žádné sci-fi, ale holá fakta. Japonsko je země mnoha možností. Ostatně dneska již prakticky kdekoli na světě můžete být čímkoli chcete. Ne samozřejmě úplně všude, třeba v takové Jižní Korei by se na to asi netvářili, ale rozumíme si. Můžete si vybrat z několika desítek oficiálně uznaných pohlaví a jejich počet se stále rozšiřuje. Ale co zvířata? Ptáte se proč by někdo chtěl být zvíře? A proč by za to hodlal utratit přes půl milionu korun?

Nejde samozřejmě o plastické operace, které byste podstoupili a ty by z vás udělaly třeba psa. To je jaksi proti všem zákonům fyziky a dalších sil, ale můžete si pořídit dokonalý a luxusní převlek. Stejně jako to udělal inženýr z Tokia Toru Ueda. Ten si splnil své přání a stal se vlkem. Tedy ne doslova, ale podoba je to věrohodná.

Jestli se inspiroval youtuberem Toco, který také pochází z Japonska a zhruba před měsícem a půl se rovněž proměnil díky kostýmu ve psa, se neví. Toco si totiž plnil celoživotní sen, zatímco Toru se chtěl jen osvobodit od lidských vztahů. Kostým vlka mu k tomu prý dokonale slouží. Jen tak zapomíná na to, že je člověk a dokáže se uvolnit.

Za speciální kostým přesně na míru dal neskutečných 515 tisíc korun. Firma se zabývá výrobou rekvizit a masek do filmů, takže se jedná o profesionály. Přesto je to šílená cena. Toruho představa o tom, jak bude oblek vypadat byla jasná. S firmou si vyměnil přes čtyřicet emailů a setkal se s nimi na třech mítincích, než se dohodli na finální podobě. Chtěl totiž, aby byl co nejpodobnější skutečnému vlkovi, ale zároveň v něm chtěl i normálně chodit jako člověk.

Pokud se ptáte, kolik že takovému muži je let, tak dvaatřicet. Oblek Toruho nadchl a nosí jej proto jen u zvláštních příležitostí. Třeba když dorazí jeho přátelé. „Když si ho obléknu, už se necítím jako člověk. Jsem osvobozen od lidských vztahů. Můžu zapomenout na všechny problémy,“ uvedl pro Times.

Dále oblek panu inženýrovi dodává sílu. Když se podívám do zrcadla, vidím vlka, a to se mnou dělá divy, tvrdí pyšně. Samozřejmě každý se chceme nějak odlišit, být originální. Ale ne každý na to má volných 500 tisíc. Jako karnevalový kostým to musí být velmi působivé, ale jestli to skutečně ocení i kamarádi na grilovačce, to nevíme.

A co vy? Jak byste reagovali, kdyby vás kamarád pozval k němu domů a přišel vás uvítat jako vlk?

Čerpali jsme z super.cz

Reklama