in ,

Jako z jiné části vesmíru! 12 neobvyklých věcí a úkazů, které jen tak neuvidíte.

imgur.com reddit.com
Reklama

Celý náš vesmír je obrovské místo, jehož skutečná velikost nám je a nejspíš navždy bude neznámá. Nicméně pozorovatelný vesmír, tedy část vesmíru, kterou můžeme vidět, má průměr 93 miliard světelných let. Je to tak obrovská vzdálenost, že i kdybychom cestovali rychlostí světla (což je rychlost, které se ani nejrychlejší kosmické rakety nemohou zdaleka přiblížit), trvalo by nám 93 miliard let, než bychom jí přeletěli – jen tak pro porovnání, stáří vesmíru je necelých 14 miliard let. Možná jste se už někdy zamysleli nad tím, kolik asi v takovém obrovském prostoru může být planet se životem, který je na podobné nebo dokonce na vyšší úrovni, než ten na naší Zemi. Nejspíš jich bude nespočet, mohou to však být takové formy života, které si nedokážeme představit ani v těch nejdivočejších snech a stejně tak tomu bude odpovídat všechno ostatní na těchto planetách. My se nyní podíváme na několik věcí a úkazů, které jsou sice ze země, ale svojí zvláštností vypadají, jako by pocházely právě z úplně jiných částí vesmíru!

1. Moje kočka připomíná jing jang.

Dvojbarevné či vícebarevné kočky sice nejsou žádnou vzácností, ale aby byly barvy rozděleny tímto způsobem a každá zabírala jednu plochu, to je opravdu zvláštní!

2. Desítky sápajících se rukou.

Tato rostlina a konkrétně její listy působí poměrně strašidelně. Když už bych jí chtěl mít doma, tak bych si jí rozhodně dal na místo, kam nechodím v noci. 😀

3. Doslova láskyplný strom.

Tolik srdíček na jednom stromu, to přece nemůže být náhoda! Nejspíš dává pozitivní znamení každému, kdo okolo něj projde.

4. Pár mých zubů nezáří pod světlem.

Jak vám asi došlo, jedná se o umělé zuby, konkrétně tyto zuby jsou z dýhy. Je to materiál, který na rozdíl od těch pravých, nezáří ve tmě při slabém osvícení.

5. Pěstitelský úlovek mojí mámy.

Vypěstovat zeleného ptáka, to se povede málo komu. 😀 Ale teď vážně, poznali jste, co to je za zeleninu? Pokud jste tipovali, že okurka, tak máte pravdu.

Reklama

6. Co se s tímto listem stalo?

Možná by to nebylo takové překvapení, kdyby všechny listy byly takto spirálovité, ale že se to stalo jen u jednoho? No jo, asi nechtěl jít s davem a vydal se vlastní cestou.

7. Moje kočka má oči dvojího vzoru.

Této vadě se odborně říká heterochromie, která se neprojevuje jenom takto, ale i různou barvou jednotlivých očí, což je časté například u psů husky.

8. Poznáte, co na této slepici není živé?

Jsou to její pařáty, které byly vytvořené pomocí 3D tiskárny. Jak to tak vypadá, 3D tiskárny za chvíli nejspíš budou nutností v každé domácnosti, protože z nich bude skoro vše.

9. Dostali jste chuť na maso?

Pokud ano, tak konkrétně na tomto kousku byste si moc nepochutnali, protože se ve skutečnosti jedná o kámen. 😀 Je však až neuvěřitelně podobný kousku čerstvého vepřového či hovězího masa.

10. Kotě dvou tváří.

Něco podobného jsme tu měli již na začátku, tentokrát se tato anomálie týká pouze hlavy, na zvláštnosti to tomu však neubírá a tohle kotě se také má rozhodně čím chlubit.

11. Jak to dokázal?

Vsadíme se, že většina z vás tohle zkusila ihned, jak uviděla tuto fotku. My méně vyvolení to však dokážeme pouze za pomoci druhé ruky a nebo například nějaké hrany.

12. Co zvláštního vidíte zde?

Když se pozorně podíváte do pravého oka, můžete si všimnout, že je zde jakási podivná síťka, která připomíná buď pavučinu, nebo samotného pavouka. Děsivé!

 

Dneska to bylo opravdu zvláštní, u některých těchto fotek jsme si opravdu připadali, že se momentálně nenacházíme na planetě zemi, ale někde úplně jinde. Pravda je však možná mnohem složitější a možná se jí ani nikdy nedozvíme!

Čerpali jsme z brightside.me

Reklama