in

Novinka: Kandidát na prezidenta Karel Janeček oznámil svou kampaň ve virtuální realitě!

instagram.com instagram.com
Reklama

Pokud sledujete současné dění v české politice, tak vám jistě neunikla nadcházející volba Prezidenta České republiky. Ta je naplánována na 13. a 14. ledna 2023. Kandidáti na tuto funkci již shánějí potřebných 50 tisíc podpisů, aby se volby mohli zúčastnit. Jedním z kandidátu, jež nyní sbírá podpisy, je i Karel Janeček.

Karel Janeček je český matematik a pedagog, který 21.1.2022 oznámil kandidaturu na Prezidenta republiky. Tuto středu oznámil na tiskové konferenci svou prezidentskou kampaň, která hlavně na internetu vzbudila vlnu rozporuplných emocí. Proč je tomu tak? Kandidát rozjel kampaň ve virtuální realitě!

Během probíhající tiskové konference se Janeček představil v Metaversu (3D online prostor, kde se můžete potkat s dalšími lidmi). „Technologie virtuální reality se za poslední roky neuvěřitelně posunula. Asi vás nepřekvapí, že i v případě VR mám odvahu hledat nové cesty, které se nebojím realizovat. Někteří politici již virtuální světy ve svých kampaních využili, pokud je mi ale známo, jsem prvním prezidentským kandidátem na světě, který metaverse využije ve své kampani.“ Tvrdí Janeček.

Během tiskové konference se v Metaversu i proletěl. Rovněž sdělil, že plánuje aukci digitalizovaných ukrajinských děl a v neposlední řadě řekl, že je připraven Metaverse pravidelně používat a komunikovat se svými virtuálními návštěvníky.

Ať tento krok odsuzujete či obdivujete, Karel Janeček je první kandidát na prezidenta, který oznámil svoji kampaň v metaversu. Uvidíme, jak mu tento čin pomůže nebo nepomůže při sbírání podpisů a samozřejmě v následné volbě prezidenta.

Čerpali jsme z cnn.iprima.cz

Reklama