in ,

5 způsobů, které vám zaručeně pomůžou zvládat stres! Znáte je?

Reklama

Všichni z nás zažíváme stres každý den, někdy jde o velmi náročnou situaci, ale někdy stres vznikne z úplné banality. Těchto 5 způsobů vám určitě pomůžou k zvládnutí stresu!

1. Buďte optimisté!

 Pokud se vám něco nevydaří hned napoprvé, nezoufejte a nad věcí se zkuste pousmát. Vždyť každý neúspěch nás může posunout o kousek dále a posílit naše celkové schopnosti. Zkuste si na všem najít to dobré a hezké!

pexels-photo-57862
zdroj: Pexels.com

2. Neodkládejte!

Skoro každý z nás nechává věci na poslední chvíli, místo úkolů nebo práce si radši jdeme pustit nějaký film. Poté vše honíme na poslední chvíli a hned jsme ve stresu. Zkuste si věci dělat dopředu, rozkouskovat na menší části a uvidíte, že budete vše najednou zvládat lépe a nebudete ve stresu!

woman-hand-smartphone-desk-large
zdroj: Pexels.com

3.Odreagujte se!

Jsou dny, kdy toho máme plné zuby, úkoly se nám hromadí a my nevidíme kde je toho všeho konec. Někdy je lepší si dát pauzu a dělat věci, které nás baví. Někdo má rád sport, jiní zase čtení knížky, je to úplně jedno, důležité ale je, že u jakékoliv činnosti, která vás baví, přestanete myslet na úkoly, které vás čekají, pročistíte si hlavu a nabere sílu do další práce!

pexels-photo-175689
zdroj: Pexels.com

4. Nedělejte z komára velblouda!

Velmi často se dostáváme do stresu kvůli tomu, že ze sebemenší maličkosti uděláme hotovou globální katastrofu. Přitom je to zbytečné a pouze stačí změnit pohled na situaci a hlavně hledat její řešení. Nevytvářejte si problémy tam, kde by vůbec nemusel být!

primate-ape-thinking-mimic
zdroj: Pexels.com

5. Neberte si moc velká sousta!

Většina lidí si vezme moc velké sousto, které nemohou zvládnout, třeba kvůli času nebo si všechno nechají na poslední chvíli. Vždy, když se do něčeho chcete pustit,řekněte si sami, jestli to pro vás není moc velké sousto a jestli byste neměli spíše po malých krůčkách postupovat vpřed!

 

startup-photos
zdroj: Pexels.com

-ls-

Reklama