in

Kim Kardashian: Slavné šaty Marilyn Monroe si vypůjčila a poškodila!

instagram.com instagram.com
Reklama

Jedná se o šaty, které si zpěvačka Marilyn Monroe nechala ušít k příležitosti svého vystoupení na 45. narozeninách Johna F. Kennedyho. Ty jsou teď nenávratně poškozeny. Podle všeho za to může právě Kim Kardashian, která si šaty vypůjčila, aby si je mohla obléknout na velmi očekávanou módní akci Met Gala 2022.

Šaty pocházejí od návrháře Jeana Louise a přezdívá se jim nejdražší šaty na světě. Mají na sobě 2500 krystalů a v aukci firmy Ripley’s Believe It or Not! byly vydraženy za neskutečných 120 milionů korun. Tehdy v roce 1962 byly tyto poloprůhledné šaty velmi kontroverzní a vyvolaly mnoho otázek na to, co se skutečně odehrávalo mezi Marilyn a J. F. Kennedym.

Kim Kardashian se nejdříve do šatů nemohla vejít, později přiznala, že kvůli tomu zhubla 7 kg za 3 týdny. Zdá se však, že to přesto nestačilo. Na nových fotografiích šatů vystavených aktuálně v Ripley’s Believe It Or Not jsou šaty na zadním zapínání natržené, chybí jim také krystaly a flitry zůstaly viset na jediném vláknu. Fotografie zveřejnil sběratel Scott Fortner.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Kim Kardashian (@kimkardashian)

V porovnání se stavem šatů v roce 2016, kde jsou v pořádku, je to opravdu znát. Přitom sama sběratelská společnost Ripley´s uvedla, že „uchování tohoto kusu historie popkultury byla věnována velká péče“. Z aktuálních fotografií se to však nezdá být zcela pravdivé tvrzení.

Kontroverze doprovází od samého začátku již samotný výběr šatů Kardashian. „Byly navrženy pro Marilyn Monroe. Nikdo jiný v těch šatech neměl být viděn,” uvedl návrhář Bob Mackie. Spousta dalších odborníků také tvrdila, že 60 let stará látka na šatech by nemusela na postavě Kim Kardashian vydržet. A zřejmě měli pravdu.

Jak už jsme říkali, krásné přiléhavé křišťálové šaty si nechala zpěvačka Marilyn Monroe ušít kvůli svému vystoupení na oslavě 45. narozenin Johna F. Kennedyho v Madison Square Garden v roce 1962, kde zpívala „Happy Birthday, Mr. President“. Šaty naprosto přesně kopírovaly její krásnou postavu. Byla do nich doslova všita. Možná právě proto není možné, aby tak bez újmy padly komukoli jinému.

Čerpali jsme z novinky.cz

Reklama