in

Johnny Depp vyhrál soud! Amber Heard musí zaplatit za pomluvy.

instagram.com instagram.com
Reklama

Jeden z nejsledovanějších soudních sporů za poslední dobu je u konce. Porota ve středu rozhodla, že je Amber Heard vinna z pomluvy. Musí proto svému exmanželi Johnnymu Deppovi zaplatit dost vysoké odškodné a to ve výši 15 milionů dolarů (zhruba 350 milionů korun). Naopak Depp musí Heard zaplatit “pouze” 2 miliony dolarů a to na její protistížnost, která se týkala vyjádření jeho právníka.

Porota skládající se ze sedmi členů jednala skoro 12 hodin. Nakonec dala za pravdu Deppovi a Amber mu tak musí vyplatit velice tučné odškodné. Přesto však za výrok Deppova právníka, že je obvinění Amber “hoax”, musí zaplatit menší částku i on. Johnny Depp všechna obvinění odmítl a naopak označuje za agresora svou exmanželku.

V celém procesu šlo hlavně o to, že se Amber Heard před čtyřmi lety označila jako “veřejně známá tvář domácího násilí”. Příspěvek publikoval deník Washington Post. I když v něm není její bývalý manžel přímo jmenován, její vyjádření tam vyznělo zcela jasně. Johnnymu Deppovi příspěvek jakožto známému herci v mnohém znesnadnil život, jelikož takové obvinění nelze jen tak vyvrátit.

Ve sporu šlo hlavně o trestný čin pomluvy, ale během světem ostře sledovaného procesu vypluly na povrch i velice choulostivé záležitosti, ke kterým během manželství docházelo. Ať už se jednalo o násilí, užívání drog, alkoholu a jiných. Veřejnost se o celý spor zajímala také na sociálních sítích, kde Amber čelila až nenávistným reakcím.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Camille Vasquez (@camillevasquezz)

Amber tvrdila, že obětí násilí byla ona. Úder od ní prý padl jedině, když se snažila bránit sebe nebo svou sestru. Útoky dokládala například fotografiemi nebo textovými zprávami či videi, které se jí podařilo natočit. Když k nim domů byla kvůli domácímu násilí přivolána policie, nakonec se ukázalo, že se nic nestalo. Video natočené přímo jedním ze strážníků to jen dokládá.

Johnny samozřejmě tvrdil úplný opak a za oběť násilí označil sebe. Za dobu trvání jejich bouřlivého manželství, které skončilo v roce 2017, prý nejednou dostal ránu pěstí. Za největší zranění se považuje useknutí části prstu, které mu měla údajně manželka způsobit, když po něm hodila láhev alkoholu. On se často snažil sporům předem vyhnout. Jakmile viděl, že se něco blíží, snažil se rychle zmizet, aby to negradovalo.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Camille Vasquez (@camillevasquezz)

Jelikož Depp ve středu v soudní síni nebyl, reagoval v prohlášení takto: „Po šesti letech mi porota vrátila život.“ Dále dodal, že jeho cílem bylo odhalit pravdu a že „falešná“ nařčení otřásla jeho životem i jeho kariérou. Heard byla samozřejmě zklamaná a uvedla ve svém vyjádření toto: „Jsem zdrcená z toho, že ani ta spousta důkazů nestačila na to postavit se neúměrné moci, vlivu a postavení mého exmanžela“. Podle ní rozsudek poškodil s ní i další ženy, které jsou oběťmi násilí.

Čerpali jsme z novinky.cz, idnes.cz

Reklama