in

Znáte je? 11 nejnebezpečnějších turistických destinací na světě!

wikiforschool.com
Reklama

Díky šíleným emocím, fyzické námaze a dojmu pro život si turisté stále častěji volí aktivní odpočinek místo pasivního. To znamená, že se raději místo vyvalování a relaxu na gauči vydávají na túry například po horách či lesích. Pak tu jsou ale takoví extrémisté, kteří rádi vyhledávají přímo nebezpečí, kde jde pomalu i o život. Vydali byste se na podobná místa i vy? Nebo se raději vidíte na tom gauči?

1. Death Valley, USA

Pokud je Země naším domovem, pak Death Valley je jeho spalující horká pec. Tato ohromující poušť drží rekord v nejvyšší teplotě, která kdy byla na naší planetě zaznamenána, a to 56,7 °C. Bez ohledu na to, jak vytrvalí jste, žhnoucí slunce a spalující teplo Údolí smrti vás velmi rychle vyčerpají. Bez vody zde můžete žít jen 14 hodin.

pixabay.com

2. Poušť Danakil, Eritrea

Teploty, které často dosahují 50°C, četné aktivní sopky, gejzíry, které plivají toxické plyny – je těžké si představit brutálnější krajinu než jepoušť Danakil v Africe. Většina lidí by pravděpodobně považovala toto hrozné místo za doslovné „peklo na Zemi“, ale stále přitahuje spoustu odvážných dobrodruhů z celého světa. Mějte na paměti, že návštěva pouště Danakil na vlastní pěst, bez zkušeného průvodce, je přísně zakázána.

imgur.com

3. Mount Washington, USA

Vrchol Mount Washington drží světový rekord v nejrychlejších větrech na povrchu Země. Nejvyšší zaznamenaná rychlost větru je zde 327 km za hodinu. Silný vítr však není jediným problémem v této oblasti – mrazivé teploty, které mohou klesnout až na -40°C a nepřetržité silné sněžení, činí Mount Washington velmi nebezpečným místem. Navzdory své skromné ​​výšce, 1 717 metrů, je Mount Washington jedním z nejsmrtelnějších vrcholů světa. Zatížení, které lidské tělo zažívá na jeho vrcholu, lze srovnat s těmi, které by zažilo na vrcholu Mount Everestu.

imgur.com

4. Sopka Sinabung, Indonésie

Jedná se o aktivní sopku na indonéském ostrově Sumatra. Erupce se zde vyskytují velmi často a často zanechávají tisíce lidí bez přístřeší nebo obživy. Nedaleká města a vesnice byly již několikrát zcela pokryty lávou a popelem: konkrétně v letech 2010, 2013, 2014 a 2015. K poslední explozi došlo 27. února 2016. Tato erupce vystřelila smrtící mrak sopečného plynu, kamenů a popela na do výšky 2 500 metrů. A nikdo neví, co se tam zítra stane.

imgur.com

5. lha da Queimada Grande (Hadí ostrov), Brazílie

Tento ostrov, skrytý někde u pobřeží Brazílie, je všeobecně uznáván jako nejnebezpečnější místo na planetě. Důvod je poměrně jednoduchý – toto místo je plné jednoho z nejjedovatějších hadů na světě, Bothrops. Vědci odhadují, že na ostrově žije asi pět hadů na metr čtvereční. Existuje několik příběhů lidí, kteří podlehli smrtícím predátorům. Jeden z těchto příběhů připomíná strážce majáku, který byl napaden hady a zemřel. Maják na Snake Island byl od té doby automatizován a brazilská vláda zakázala všem návštěvníkům vstup na ostrov.

imgur.com
Reklama

6. Národní park Madidi, Bolívie

Na první pohled vypadá toto místo velmi malebně, ale ve skutečnosti je velmi nebezpečné. Proč? Protože je domovem nejjedovatější a nejagresivnější fauny na světě. Kontakt s jakoukoli z rostlin rostoucích v tomto parku může způsobit silné svědění, vyrážku a závratě. Jakýkoli řez, nebo dokonce malá rána, mohou do těla dostat tropické parazity.

facebook.com

7. Údolí smrti, Kamčatka, Rusko

Poloostrov Kamčatka na ruském Dálném východě má také své vlastní Údolí smrti. Nachází se nedaleko slavného údolí gejzírů. Vysoké koncentrace toxických plynů v této oblasti představují vážnou hrozbu pro všechny živé bytosti. Rostliny a zvířata zde rychle umírají, lidé se brzy začnou cítit špatně a budou mít horečku, závratě a zimnici.

imgur.com

8. Atol Bikini, Marshallovy ostrovy

Tento ostrov uprostřed oceánu vypadá jako ráj, že? Avšak atol Bikini byl ve skutečnosti domovem mnoha programů jaderných zkoušek, které z malebného ostrova Bikini udělaly radioaktivní pustinu. Obyvatelé byli nuceni opustit své domovy, a dodnes zůstává ostrov nebezpečný pro živé organismy. Navíc neobvykle vysoká úroveň záření může způsobit rakovinu.

imgur.com

9. Sloní království v Chonburi v Thajsku

V Thajském sloním království, na farmě krokodýlů, pronajímá majitel malý polouzavřený raftový prostor pro turisty, aby mohli navštívit, vidět a KRMIT krokodýly v bezprostřední blízkosti! Vor je dřevěný, vyvážený na plastových sudech a se síťovými kryty. Chatrč má také střechu. Lidé se pomocí něj dostanou dovnitř výběhu a dostanou rybářské pruty ke krmení krokodýlů. Používají hovězí nebo masové kousky připevněné k prutům a houpají pruty před krokodýly. Plazi poté vyskočí z vody, aby chytili jídlo.

wikiforschool.com

10. Afar Erta Ale, Etiopie

Sopka Erta Ale v afarské oblasti Etiopie je jednou z nejnebezpečnějších sopek na planetě. Oblast se neustále otřásá malými zemětřeseními, která vytvářejí četné hluboké propasti. Stává se to proto, že Erta Ale obsahuje ve svém vrcholovém kráteru dvě lávová jezera. Množství lávy v nich se neustále mění, což způsobuje, že se povrch Země otřásá.

imgur.com

11. Jezero Natron, Tanzanie

Může to vypadat jako mimozemská krajina, ale tento surrealistický snímek je ve skutečnosti fotografií jezera Natron v Tanzanii. Kůra alkalické soli na povrchu jezera je tak nebezpečná, že všichni živí tvorové zemřou jen při kontaktu s ní. Ze zřejmých důvodů je koupání v tomto jezeře přísně zakázáno a silný zápach sirovodíku vycházející z hladiny jezera vás nenechá dlouho obdivovat tuto úžasnou scenérii.

imgur.com

Tak to je nářez! No dokážete si představit, že se takhle někde na dovolené procházíte a najednou se nevědomky ocitnete v oblasti, která patří mezi ty nejnebezpečnější místa na planetě?! Proto si raději všechny tyto oblasti zapamatujte. Nebo alespoň mi to uděláme.

Čerpali jsme z brightside.me

Reklama