in

Tak takhle to je! 12 faktů a vyvrácených mýtů o tetování.

reddit.com reddit.com
Reklama

Víme, že tetování se stalo opravdu módním trendem a stále více lidí se rozhoduje, že si s ozdobí svoji pokožku a to třeba i na stará kolena. Svět tetování však stále vyvolává mnoho otázek – většinou jde hlavně o mýty. Existuje mnoho lidí, kteří se zajímají, jestli si může kdokoli a kdykoli nechat udělat tetování nebo zda časem vyblednou. Někteří lidé si dokonce myslí, že existují barvy, které při tetování bolí více než ostatní. Proto jsme se rozhodli pro vás sestavit 12 nejčastějších dohadů kolem tetování, abyste věděli, co je a není pravda.

1. Mýtus – Nemůžete darovat krev, pokud máte tetování.

Krev můžete darovat, dokonce i plazmu. Jen byste měli počkat 6 měsíců od posledního tetování.

reddit.com reddit.com

2. Mýtus – Pokud jste těhotná, neměla byste se nechat tetovat.

Neexistuje žádné riziko spojené s tetováním během těhotenství.

Instagram will load in the frontend.

3. Mýtus – Lidé s diabetem se nemohou nechat tetovat.

Tohle je totální nedorozumění. Diabetes není důvod, proč si nenechat udělat tetování. Jediná věc, kterou lékaři v současné době navrhují, je vyhnout se tetování v oblastech těla, kde cirkuluje krve a kde si obvykle aplikujete inzulín. Je to jednoduše proto, že byste si mohli zbytečně rozdráždit pokožku.

reddit.com

4. Pravda – Tetování bolí víceméně v závislosti na místě, kde jej máte.

Je pravda, že bolest, kterou můžete cítit při tetování, závisí nejen na tom, jak dobře dokážete vydržet bolest, ale také na umístění vašeho tetování.

reddit.com reddit.com

5. Mýtus – Lidé s tetováním nemohou podstoupit MRI.

Údajně člověk s tetováním může mít problémy při MRI kvůli obsahu kovu v tetovacím inkoustu. Ale to je ale rozhodně mýtus!

Instagram will load in the frontend.
Reklama

6. Mýtus – Bílé tetování je bolestivější než jiné.

Zdá se nám to jen proto, že bílou barvou se tetování většinou dokončuje a to  už máme naši pokožku natolik rozbolavělou, že si jen myslíme, že bílá barva bolí více.

reddit.com reddit.com

7. Pravda – Černý inkoust se časem změní na modrou nebo zelenou.

Tohle je sice pravda, ale to se stává u tetování, které máte na sobě již opravdu hodně dlouho. Je to způsobeno vstřebáváním inkoustu do kůže.

reddit.com

8. Mýtus – Když trpíte hemofilií, tak to znamená, že se nemůžete nechat tetovat.

9 když se jedná o mýtus, je na něm přeci jen trochu pravdy. Hemofilie, onemocnění, které brání správnému srážení krve, má různé úrovně od mírné až po těžkou. V případech, kdy lidé trpí mírnou hemofilií, je riziko krvácivých komplikací mnohem nižší, takže si mohou nechat udělat tetování. Ale u pacientů s vážnějšími stavy je bezpečnější předpokládat, že by si neměli nechat dělat tetování.

reddit.com

9. Mýtus – Tetování sníží vaše šance na získání více kariérních příležitostí.

Veřejné mínění o tetování prošlo v průběhu let dlouhou cestou. V dnešní době je stále častější, že lidé mají tetování. To samozřejmě také znamená, že nyní je všeobecně přijímáno, že tetování není jen známkou extrémního a problémového chování.

instagram.com instagram.com

10. Pravda – Pokud se necháš tetovat, budeš krvácet.

Protože tetovací jehly v podstatě vstřikují inkoust pod kůži, je normální, že člověk při tetování krvácí.

reddit.com reddit.com

11. Mýtus – Tetovací umělci používají stejnou jehlu k inkoustu všem svým klientům.

Tak to můžete být opravdu klidní. Tohle se vážně neděje. Na každého zákazníka si musí tatér vzít nejen novou jehlu a kalíšek na barvu, ale také vydezinfikovat tetovací strojek.

reddit.com

12. Mýtus – Tetování už nesundáte.

Toto je mýtus, protože existuje mnoho tetování, které lze „vymazat“. Špatnou zprávou je, že ne všechny lze zcela odstranit. Navzdory skutečnosti, že stále více a více lidí se specializuje na odstranění tetování, stále se jedná o oblast, která nebyla příliš prozkoumána.

reddit.com

Nyní, když víte víc o tetováních a objasnili jsme některé z nejpopulárnějších mylných představ, můžete se napevno rozhodnout, zda si chcete nechat udělat tetování nebo raději ne. My osobně se řídíme mottem – Žiješ jenom jednou.- a proto jsme neváhali ani chvíli a tetování máme. A  jaké další mýty o tetování jste ještě slyšeli vy?

Čerpali jsme z brightside.me

Reklama