Existují restaurace, kvůli nimž jsou lidé ochotni čekat ve frontě na rezervaci týdny a cestovat stovky kilometrů. A navíc, když i jídlo vypadá atraktivně, zákazníci získají dvojnásobné potěšení z jídla a jsou ochotni zaplatit více. Dnes vám ukážeme 12 restaurací, které se proslavili jedním pokrmem, pro které by lidé zabíjeli!
1. Houba Maitake z japonské restaurace Inue.
2. Kombucha ze španělské restaurace Mugaritzu.
3. Taco z mexické restaurace Frida.
4. Kuře v sójové omáčce ze Singapurské restaurace Hong Kong.
5. 2kg steak z Texasu.
6. Dezert s ovocem a řepou ve španělské restauraci Mugaritz.
7. Salát Gargayu ve francouzské restauraci Bras.
8. Dezerty v restauraci Mickey & Monkeys v Petrohradě.
9. Káva v mrkvi místo šálku v Australian Locals Corner.
10. Pečené lišky (houby) v cibuli z dánského AOC.
11. Tapioka s kokosem a brazilskými mravenci v restauraci DOM.
12. Mušle z restaurace Coi v San Francisku.
Opravdu netradiční zpracování jídel, že? Nás osobně nejvíce zaujal ten růžový dezert s pěnou a pak samozřejmě ten 2kg steak z Texasu! A co vy? Máte i vy nějakou svoji oblíbenou restauraci, ve které naprosto zbožňujete nějaký pokrm? A byli byste schopni kvůli tomu cestovat i několik stovek kilometrů?
Čerpali jsme z adme.ru