in

Máte vedle sebe psychopata? 5 znaků, jak to poznat!

pixabay.com.com
Reklama

Psychopat je v dnešní době natolik používané a rozšířené slovo, že se jím doslova plýtvá i v případech, kdy to není vhodné, zcela přesné nebo si někdo chce “zamachrovat”, že je údajně jiný. Jak však doopravdy poznat skutečného psychopata za svého okolí? Sledování antisociálního chování, nedostatku svědomí, lhaní a manipulace jsou těmi nejčastějšímu znaky. A co dále je prozradí? To si povíme dnes!

1. Nakažlivé zívání neznají.

V momentu, kdy uvidíme někoho zívat, se velmi často prostě nemůžeme pomoct a zívneme si zkrátka taky. V případě psychopatů je to však jinak. Ti díky nedostatku empatie nemají potřebu si při řetězové reakci zívnout.

pixabay.com

2. Zajímavý spánkový režim.

Normální člověk většinou upřednostní běžný spánkový režim – jít si lehnout dříve než o půlnoci a spát alespoň 6-8 hodin. Psychopaté to ale mají trochu jinak. Snaží se svůj mozek udržovat neustále stimulovaný a proto zůstávají vzhůru do ranních hodin.

pixabay.com

3. Jídlo, peníze a sex jako hlavní téma hovoru.

Při srovnání vyprávění psychopatických vrahů a obyčejných vrahů došlo k zajímavému zjištění. V případě psychopatů sklouzlo vyprávění o jejich zločinech dvakrát častěji na téma jídlo, peníze a sex, než u obyčejných trestanců. Ti se naopak daleko více zaměřovali na rodinu či náboženství a osobní rozvoj.

pixabay.com

4. Nehybná hlava?

Antisociální chování můžete na člověku poznat i podle pohybů hlavy. Ukázalo se, že psychopaté, které podváděli a nemluvili pravdu, měli během konverzace pomalejší a strnulejší pohyby hlavy.

pixabay.com

5. Rázná gestikulace.

Každý z nás používá při konverzaci nějakou tu gestikulaci, aby svému projevu dodal nějakou tu energii. Psychopati však používají o něco prudší pohyby rukou hlavně ve směru nahoru a dolů a to z toho důvodu, aby posluchač vnímal přesně ty části vět, které oni chtějí.

pixabay.com

Závěrem je nutné říci, že všechny tyto body nejsou žádný 100% návod na to, jak skutečné psychopaty spolehlivě ve svém okolí identifikovat. Jedná se spíše o zajímavé postřehy, ke kterým lidé či vědci díky pozorování přišli. Je tak jen a jen na vás, zda tomu budete věřit nebo ne. My se však rozhodně řídíme pořekadlem “na každém šprochu pravdy trochu”.

Tématem jsme se inspirovali na ladbible.com

Reklama