in

Žena vážící 408 kilo? V Americe je možné všechno!

youtube.com
Reklama

Pod pojmem modelka si asi každý z nás představí něco jiného. Někomu se líbí ženy s mírami 90-60-90 a někdo má raději plus size modelky. Samantha z Colorada však udělala ze své extrémní váhy atrakci. Natáčí se při tom, jak sní všechno, co jí chutná a to v nemalém množství. Za její videa si lidé platí. Svou váhu tím ale dohnala až k 408 kilogramům! Nikdo ji zatím nepřesvědčil, aby s tím přestala.

Nadváhou Samantha ale netrpěla vždycky. V dětství její váha odpovídala vrstevníkům a nijak se od nich nelišila. Během dospívání se však u ní projevila porucha příjmu potravy a začala nadměrně přibírat na váze. Sice nebyla se svým tělem a váhou spokojená ale nekontrolovatelně se přejídala dál. Nemohla si pomoct.

Na jednom z videí je třeba zachyceno, jak sní celý dort najednou nebo obří hromadu burgerů. Vzhledem ke své situaci se rozhodla svého špatného návyku a také nemoci využít a začala se natáčet na platformy, kde ji lidi za zhlédnutí musí zaplatit. Videa měla nečekaný úspěch a Samatha jedla víc a víc. Váha ji už ale ohrožovala na životě. Ona se však chtěla dál předvádět.

„Jím pro lidi. Jím jen to, co chci, a oni za to platí, když to natáčím. Takže tím se živím a pokračuji v tom, a díky tomu se cítím oceňována. Dělám to ráda,“ nechala se slyšet Samantha i když zároveň dobře ví, že je tento způsob vydělávání peněz nezdravý. „Není pochyb o tom, že tato práce je pro mě nezdravá, protože jsem našla perfektní komunitu, která mě bude jen upevňovat v mých nejhorších návycích. Naposledy jsem se legitimně vážila před 6 měsíci a měla jsem 367 kg,“ svěřila se v rozhovoru z roku 2020.

Po čase si již ani sama nezašla na nákup. Její tělo pod náporem tuku přestávalo fungovat. Se svou váhou 408,3 kilo při výšce 1,87 m požádala o pomoc lékaře. Potřebovala se dostat do nemocnice v Houstonu, ale v Coloradu nebyla jediná sanitka, která by ji byla ochotna převést.

Do nemocnice se nakonec dostala a podstoupila operaci. „Právě jsem po velké operaci břicha,“ cituje její slova online deník Distractify. Řez byl prý 183 cm dlouhý a chirurgové jí odstranili 36,2 kg mrtvé tkáně. „Po operaci jsem byla o 52 kilogramů lehčí,“ pochvalovala si. „Zatím mi dávali dvě krevní transfuze a dnes odpoledne dostanu další pytel krve. Od 8. května 2020 jsem zhubla zhruba 145 kilo,“ tvrdila s dalším odstupem času.

Samanthin lékař ale upozornil na to, že hlavní problém je v hlavě. Neexistuje žádný lék, který by ji s tím mohl pomoci. Pokud nebude sama chtít, ani podvázání žaludku jí nepomůže. Porucha příjmu potravy má kořeny již od doby dospívání. Pokud Samantha neprovede zásadní změnu svého životního stylu, neskončí to s ní dobře. Má dceru a pokud ji chce vidět vyrůstat a studovat a být tu pro ni, měla by se nad sebou asi zamyslet a něco pro to udělat.

Čerpali jsme z wn24.cz

Reklama