in

Tohle se architektům nepovedlo! 10+ fotek s jejich zábavnými faily.

reddit.com reddit.com
Reklama

Být architektem není nic jednoduchého. Musíte umět navrhnout jakékoliv budovy a další stavební projekty do nejmenšího detailu a přitom myslet nejenom na celkový vzhled, ale i na funkčnost a aby vše šlapalo tak, jak má. Je to zkrátka práce, která vás musí opravdu bavit. Avšak i když vás baví, tak občas se přeci jen může nějaká chyba vloudit. Nyní si ukážeme několik příkladů, kdy tomu tak skutečně bylo a daní architekti udělali krok špatným směrem!

1. To má být kuchyňský ostrůvek?

Tohle není ostrov, ale spíše laguna. Pokud budete něco oplachovat a nechcete mít mokrou celou podlahu, nejspíš si budete muset přidat ještě kousek.

That’s not a kitchen island. Kitchen lagoon?
by u/kansasdaylily in BadArchitecture

2. Nechybí tam něco?

Takový ideální vchod, každopádně je asi pouze pro lidi, kteří umí chodit skrze stěny. Nebo jsou to maskovací dveře, které dokonale splynou se zdí?

I feel like something is missing
by u/Deadddd5 in BadArchitecture

3. Zajímavý způsob stavby.

Tento dům je postavený trochu opačně, než bývá zvykem. Je to zajímavé, ale otázka, jestli se to při silnějším větru nezhroutí.

Start small, and then just expand! House in Cambodia.
by u/ratmanhog99 in BadArchitecture

4. Jaký to má smysl?

Teď by mě zajímalo, jaký význam to má umístit okna takto. Pokud ale byl hlavní důvod, aby si vašeho domu každý všiml, tak to nejspíš splnilo účel.

I want to understand… I really do
by u/raisincain1 in BadArchitecture

5. Kam vedou tyto dveře?

V jednom z prvních případů chyběly dveře, zde zase pro změnu chybí zem. Nebo je to nějaký nový druh balkonu, kdy pouze vykouknete ven.

Doors to ???
by u/grilledcheesegobrr in BadArchitecture

Reklama

6. Dvojité okno, kde se úplně netrefili.

Na Bratislavském hradu se nachází toto zvláštní dvojité okno, původní nejspíš bylo zazděné, načež bylo udělané nové o kousek dál, ale vypadá to zvláštně.

This thing on Bratislava Castle.
by u/FreakDustSK_2004 in ArchitectureFails

7. Proč to takhle je?

Tohle místo pro ledničku postavené uprostřed místnosti vypadá opravdu divně. Kdyby alespoň bylo natočené přesným směrem k lince, ale jaký má toto smysl?

But why?
by u/RrennerR in BadArchitecture

8. Asi pro skokany.

Tyto bazénové schůdky na okraji budovy jsou nejspíš buď pro lidi, co si chtějí skočit s padákem, nebo pro sebevrahy, jiná možnost asi není.

Stairs straight to 1st floor
by u/Fishy553 in ArchitectureFails

9. Příjemné posezení na balkoně.

Jak se na tento balkon leze, oknem? S trochou šikovnosti se tam asi dostanete i ze země, jelikož není úplně vysoko.

there’s no entrance to the balcony except for that little window
by u/ulku6 in BadArchitecture

10. Asi nebylo jinde místo.

Velmi zvláštní druh přístavku, který vznikl na střechách starších řadových domků. Asi to má nějaký význam, ale vůbec se to sem nehodí.

Just why.
by u/openQuestion3141 in BadArchitecture

11. O kousek vedle.

A teď otázka, co bude jednodušší přehodit, buď záchod s pisoárem, nebo ty dveře. A nebo to zkrátka nechat takhle a časem si na to snad všichni zvyknou.

Ugghhhh
by u/Kashan12121 in BadArchitecture

12. Ctrl C + Ctrl V 10000x.

Domy jsou to sice hezké, ale musí zde být těžké najít ten svůj ve dne a za střízliva, natož v noci, když se vracíte z hospody. 😀

Control C + Control V x 10000000000
by u/I_Am_A_Music_Fan in BadArchitecture

 

U některých těchto staveb se člověk snaží marně přemýšlet, proč to takhle je nebo jaký byl záměr. Tedy pokud byl jediný záměr zviditelnit se za každou cenu, tak se to povedlo na výbornou, ale opravdu je to nutné?

Čerpali jsme z boredpanda.com

Reklama