in

Generace X a Y? Top 10 nostalgických faktů!

pixabay.com
Reklama

Každý z nás se narodil v určitě době, pro kterou bylo charakteristického něco jiného. Někdo si například pamatuje svět kompletně bez internetu, jiný zase na pevnou linku a hodinové načítání internetové stránky. A pak tu máme dnešní dobu, kdy má člověk naprosto vše a hned k dispozici. Rozhodli jsme se proto, že si tak trochu zavzpomínáme. Nyní se spolu podíváme na Top 10 věcí, u kterých zažijete pocit nostalgie. 

1. Zábava.

Umět se zabavit na hodiny bez telefonu je něco, co dnešní generace neumí.

pixabay.com

2. Volání.

Ten pocit, když voláte domů ke své přítelkyni a doufáte, že to nezvedne její otec. Dnešní teenageři tento strach nikdy nepoznají.

pixabay.com

3. Problém?

Jízda na kole bez přileb a kupování cigaret a piva pro tátu, bez toho, aniž byste museli řešit, že by vám z toho mohl hrozit nějaký problém.

pixabay.com

4. Telefonní čísla.

Pamatování si telefonních čísel byla dříve samozřejmost. Nebo jste si je museli někam psát a nosit seznam u sebe.

pixabay.com

5. Svoboda.

Byly to doslova hodiny, kdy nikdo nevěděl, kde jsme a co děláme. Naši rodiče neměli možnost nás nijak kontaktovat ani kontrolovat. Mohli jsme se tak Beze strachu toulat ulicemi až téměř do setmění.

pixabay.com
Reklama

6. Kazety.

Museli jste vždy mít v autě tužku, pokud jste si chtěli pouštět své oblíbené kazety. Jinak byste si je zpět nepřetočili.

pixabay.com

7. Kouření.

Kuřácká část v restauracích a hospodách? To byla samozřejmost!

pixabay.com

8. Žádný internet.

Kdo je tak starý, že si pamatuje na život před internetem a mobilními telefony, ale zároveň je dost mladý na to, aby dokázal jít s dobou a uměl to vše používat? To jsou opravdu šťastní lidé.

pixabay.com

9. Těžké rozhodnutí.

Pokud jste chtěli být na internetu, ale například vaše máma si zrovna chtěla volat s babičkou, tak jste se museli rozhodnout. Zároveň to nešlo.

pixabay.com

10. CD a DVD.

Pamatujete si na ty rozsáhlé sbírky CD a DVD, které jste měli úhledně uložené v pořadačích pro snadný přístup? To byly časy.

pixabay.com

I když se spoustě lidem dnešní pokroková doba velmi líbí, nám by vůbec nevadilo vrátit se do minulosti, kdy byl člověk tak nějak více pocitově svobodnější. A jak to vnímáte vy? 

Čerpali jsme z boredpanda.com

Reklama