in

Indonésie: Pohřešovaná žena nalezena uvnitř obrovské krajty!

pixabay.com
Reklama

Čtete správně. Tento bizarní a zároveň velmi šokující případ se opravdu stal. Událost se odehrála v indonéské provincii Jambi na ostrově Sumatra. Místní obyvatelka se jeden den pohřešovala. Poté ji vesničané našli v těle obrovské krajty. Děsivý případ však nebyl první svého druhu. V minulosti již byly jemu podobné zaznamenány.

Příběh je jako z hororu. Rozhodně by to byl slušný námět také pro nejednu kriminálku v televizi. Čtyřiapadesátiletá Jarah se živila jako sázečka kaučuku. V neděli ráno se jako každý den vydala na kaučukové plantáže. Večer se ale nevrátila domů.

Její rodina oznámila zmizení na policii. Manžel Jarah ještě v neděli večer objevil šaty a nářadí své manželky, proto svolal pátrací skupinu. Pátrání probíhalo až do druhého dne, kdy objevili obří sedmimetrovou krajtu s neuvěřitelně velkým žaludkem. To, co čekalo uvnitř, nikdo nečekal. Nebo pak už možná trochu ano…

Místní obyvatelé hada společně zabili a rozhodli se prozkoumat obsah jeho žaludku. „Oběť byla nalezena v hadím žaludku,” řekl místním médiím šéf policie v provincii Bekara Jambi S. Harefa. Také dodal, že její tělo bylo z velké části neporušené.

„Obyvatelé hada zabili a rozřezali, aby prozkoumali obsah jeho žaludku. Všichni byli ohromeni,“ citoval portál The Express Tribune starostu vesnice, kde žena žila. Policie taktéž uvedla, že nikdo nebyl svědkem sežrání. Okolnosti události jsou proto nejasné. V následujícím videu můžete zabití a následné otevření hada vidět. Určitě ale není určeno pro slabší a citlivé povahy.

V roce 2017 a 2018 došlo ke dvěma podobným úmrtím. V mnoha případech však dochází spíše k uštknutí než sežrání lidí hadem. Každý rok je zaznamenáno přes pět miliónů případů uštknutí hadem, z čehož asi 2 miliony vedou k otravám. Nejvíce ohrožené jsou samozřejmě děti, jelikož mají menší hmotnost a hrozí jim tak rychlejší otrava. Dále jsou nejvíce ohroženi zemědělci v chudších komunitách.

https://twitter.com/AmadiChidi20/status/1585377988530429952?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1585377988530429952%7Ctwgr%5E53105de6452f2e1a6652dbf4607d4d3d40d1265e%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.denik.cz%2Fze_sveta%2Fv-indonesii-sezrala-zenu-obrovska-krajta.html

Čelisti hadů jsou spojeny pružnými vazy, proto mohou spolknout obří kořist oproti svému tělu. Krajty sice jako mladé žerou hlavně krysy a podobná zvířata, avšak jak rostou, troufnou si postupně na kořist mnohem větší. Zaměřují se poté například na prasata nebo krávy. 

Čerpali jsme z denik.cz

Reklama