in

Příroda nás nikdy nezklame! 10+ úžasných fotek.

reddit.com imgur.com
Reklama

Příroda nám dává prakticky všechno a bez ní bychom tu nemohli být. I ty na první pohled nejvíce umělé věci mají přírodní původ. Na druhou stranu, ne vždy se k přírodě chováme úplně hezky a je otázkou, kdy jí našimi stále rostoucími nároky zcela zničíme, pokud se tedy do té doby nezničíme sami… Nebudeme tu však nyní řešit žádné katastrofické scénáře a podíváme se na to, že příroda nás vždy dokáže něčím ohromit!

1. Míček po dešti.

Déšť dokázal takto “vykrojit” prostor okolo tenisového míčku. Je zajímavé, že sloupek s míčkem zůstal v původní pozici.

2. Brokolice ve vodě pustila kořeny.

Možná víte, že pokud brambory necháte hodně dlouho v chladnu, tak začnou klíčit. Ale že se to stane i s brokolicí ve vodě během krátké doby, je vskutku zajímavé.

3. Ztracený želví krunýř.

Jak se to asi stalo? Že například hadi či některé druhy ještěrek svlékají kůži je známé, ale u želvy? Nebo je to želva, která již dávno zemřela a tělo se již rozložilo? Těžko říct, ale je to vskutku nečekaný nález.

4. Míček zarostlý do stromu.

Tenhle míček tu asi bude už pořádně dlouho, když ho strom stihnul takhle obrůst. Hlavně tam již před tím musela být nějaká menší jamka, do které zapadnul.

5. Mravenci a sladká voda.

Jsou to opravdu chytří tvorové, když se dokážou takhle shromáždit okolo kapky vody! Chytřejší, než jsou občas lidi v supermarketu u pokladen.

The way these ants corralled around a drop of sugar water

Reklama

6. Symbióza stromu a plotu.

Strom se dokázal přizpůsobit tvaru plotu, což je opravdu zvláštní, protože v určitých místech přesně kopíruje tvar síťky a netvoří souvislou vrstvu.

7. led po mírném poklesu vodní hladiny.

Člověk by čekal, že led poklesne spolu s hladinou, ale tento led tím, že zároveň tál, zůstal ve svojí původní poloze a vytvořili se zde takovéto “nožičky”.

8. Obrovské houby.

Srovnání s corgim mluví za vše. Tyto houby trochu připomínají bedly a i když to nejspíš nejsou ony, jedlé být mohou a to by znamenalo, že stačí dvě a máte plný koš!

9. Mušle, kterou jsem našel.

Tato mušle výrazně připomíná kokosový ořech. Svým vnějškem, vnitřkem a dokonce trochu i tvarem.

10. Zmrzlá mrkev.

Tato fotka ukazuje, jakým způsobem se nashromáždila voda v mrkvi a vytvořila zde poměrně velké kapky, které po sléze zmrzly.

11. Asi tu bude už pěkně dlouho.

Vysychající jezero odhalilo nečekané překvapení. Vrak jachty, který se zde nejspíš již před hodně dlouhou dobou potopil a převrátil.

12. Mušle si oblíbily tuto botu.

I tato bota musela nejspíš u břehu ležet pěkně dlouho, když se zde rozmnožilo tolik mušlí. Nejspíš si jí spletly s útesem.

 

Trávíte rádi čas v přírodě? Pokud ano, tak jistě víte, že i v obyčejném českém lese můžete občas narazit na zajímavé poznatky. Hlavně nyní v období houbaření se lidé často rádi chlubí svými úlovky. Pokud také máte něco vyfoceného, rovněž se můžete pochlubit v komentářích!

Čerpali jsme z brightside.me

Reklama