in

Kam na dovolenou? Už za tři roky do luxusního hotelu ve vesmíru!

twitter.com pixabay.com
Reklama

Určitě existují lidé, kteří již mají procestovaný celý svět nebo je prostě dovolená u moře či někde na planetě Zemi pro ně už nudná. Nejen ti budou mít již za 3 roky možnost vycestovat na dovolenou do vesmíru a to rovnou do luxusního hotelu! O záměru vybudovat takový hotel americký startup Orbital Assembly informoval už dříve. Teď však společnost zveřejnila detailní plán vybudování rovnou dvou vesmírných stanic.

První stanice s názvem Voyager je v plánu až na rok 2027. Bude mít prstencový tvar, umělou gravitaci a pojme kolem 400 turistů. Co se týče velikosti, tak překoná všechny dosud postavené konstrukce ve vesmíru. Vevnitř se bude více méně podobat luxusním hotelům, jaké známe od nás ze Země. Nebudou chybět ani restaurace, bary a netradiční jídla.

Druhá a zároveň menší stanice má název Pioneer a její výstavba se má dokončit již za 3 roky. O tom, že bude menší svědčí i to, že bude mít kapacitu jen 40 turistů. Tato stanice bude poskytovat spoustu zábavy, například sportovní aktivity při snížené gravitaci a tak dále.

I když se v poslední době vesmírná turistika dostává do podvědomí lidí čím dál víc, tak je to stále pro většinu obyvatelstva nepředstavitelné. A to nejen kvůli extrémně nákladné letence, která se nyní šplhá k 9,7 milionu korunám. Provozní ředitel Tim Alatorre však zmínil, že dělají vše co je v jejich silách, aby zpřístupnili cestu ke hvězdám všem, nejen bohatým.

Každopádně hotel nemá vevnitř vypadat jako továrna, ale půjde o opravdu luxusní záležitost, kde se budete cítit skvěle. S výhledem na Sluneční soustavu to bude opravdu neskutečný zážitek na celý život.

Čerpali jsme z wn24.cz, olomoucky.denik.cz

Reklama