in

Sky bridge 721: nejdelší visutý most pro pěší na světě je právě v Česku!

dolnimorava.cz
Reklama

Již v pátek 13.května v 10 hodin se v resortu Dolní Morava otevře nejdelší visutý most pro pěší na světě s názvem Sky Bridge 721. Číslo v názvu rozhodně není náhodné. Tušíte správně, že je most přesně 721 metrů dlouhý. Dále je 1,2 metru široký a nachází se 95 metrů nad hlubokým horským údolím. Tento unikátní most spojuje dva horské hřebeny Chlum nad údolím Mlýnského potoka. Zřejmě nic pro ty, co se bojí výšek, na což upozorňuje sám resort na svých stránkách. Konstrukčně to však vypadá na zcela bezpečnou procházku.

Pojďme se podívat na pár dalších zajímavostí. Výstavba visutého mostu trvala celé 2 roky. Skládá se z 6 hlavních nosných lan a 60 větrných lan různého průměru. Tažná síla každého ze 6 hlavních lan je 360 tun. Nadmořská výška mostu je 1110 – 1116 metrů. A na co nesmíme zapomenout, svou délkou překonal most 516 Arouca v Portugalsku o celých 205 metrů a stal se tak nejdelším na světě.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Horský resort Dolní Morava (@dolnimorava)

Sky Bridge 721 je součástí naučné stezky Most času s unikátní hrou s prvky rozšířené reality, což samo o sobě zní jako skvělá zábava pro celou rodinu. Pohodová procházka trvá zhruba hodinu a poutavý příběh sledujete na displeji vašeho mobilu. Stačí mít běžný chytrý telefon se staženou aplikací GEOFUN a přístupem k internetu. Hra je také jedinečná vlastním scénářem a natočenými scénami, které Vás vtáhnou do děje.

Když se podíváme na oficiální stránky resortu Dolní Moravy, lze si vstupenky zakoupit předem on-line nebo až místě. Vybrat se dá z několika možností podle toho jestli chceme pouze vstup na most bez lanovky, kde dospělý zaplatí 350 Kč a dítě od 15-ti let 245 Kč. Další možnosti nabízí navíc lanovku nahoru, lanovku nahoru i dolů a pak také kombinované vstupné rovnou i se Stezkou v oblacích, kde se dostáváme již na částku 1105 Kč za dospělého a 765 Kč za dítě od 15-ti let.

Místo zcela určitě stojí za návštěvu už jen kvůli nejdelšímu mostu na světě. Možná jste však o Dolní Moravě slyšeli také v souvislosti se Stezkou v oblacích, bobovou či Mamutí horskou dráhou. Zážitek z procházky na visutém mostě však jistě nemá obdoby. A co teprve ty úžasné výhledy? Tak co, chystáte se tam?

Čerpali jsme z novinky.cz, dolnimorava.cz

Reklama